PAKS-PRESS – A Paks II. projektjében 2022 júliusában kötött szerződést a fővállalkozó orosz Roszatom Állami Vállalat és a Titan-2 JSC Concern az 5-ös blokk nukleáris szigetének és turbina-létesítményeinek komplett kivitelezési munkáira. Ezt követően most szerződést írt alá egymással a Titan-2 JSC Concern és a Bayer Construct Zrt – írja a magyarepitok.hu portál.

A Titan-2 Holding Oroszország egyik legnagyobb, dinamikusan fejlődő mérnöki és kivitelező vállalata, amely széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik az erőműhöz hasonló óriásprojektek megvalósításával kapcsolatban. A vállalat munkatársai építik a magyarországi erőműhöz hasonló törökországi Akkuyu és az egyiptomi El-Dabbaa erőmű projektjeit is.

A Paks II. projekt életében most mérföldkőnek számító szerződést írtak alá, mivel az új erőmű építésének deklarált célkitűzése, hogy minél nagyobb arányban tudjanak részt venni magyar vállalkozások is a kivitelezés munkafolyamataiban.

A Bayer Construct Zrt. a hazai építőipar meghatározó szereplőjeként, saját jelentős erőforrásainak és referenciáinak köszönhetően hamar az orosz vállalatok látómezőjébe került, a tárgyi szerkezetépítési munkákról már közel egy éve zajlottak az előkészítő egyeztetések a felek között. 

A most aláírt megállapodás az 5-ös blokk nukleáris szigetének több épületét érintő 3 méter vastag beton alaplemezek kivitelezéséről szól. Az első betonozások a közel 30 méter mély munkagödör alján még az idei év legvégén megkezdődnek a fővállalkozó Roszatom korábbi tájékoztatása alapján.

A Bayer Construct Zrt. szerkezetépítési üzletága olyan nagy projekteken bizonyított korábban, mint az Aréna vagy az Etele pláza, az Agora Központ irodaházai, vagy a legutóbbi években több mint tízezer lakás és több százezer négyzetméternyi logisztikai központ és gyártócsarnok felépítése. De a cégcsoporthoz tartozik a zuglói óriásprojekt, a Zenit by Bayer is. (Fotó:  Építési terület 2024. június. Paks II. Zrt.)

PAKS-PRESSS 2024. július 3., szerda 07:35. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap