PAKS-PRESS – Utolsóként a Paks biztosította a helyét a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Az élvonalban második helyen álló tolnai együttes csütörtökön a másodosztályú Budapest Honvéd otthonában lépett pályára, s bár az 1-1-es első félidő után úgy tűnt, Hahn János 88. percben szerzett gólja eldönti a találkozót, a hazaiak Bobál Gergely utolsó pillanatban eleresztett távoli lövésével hosszabbításra mentették a párharcot.

A ráadás nem hozott újabb találatot, így következtek a 11-esek, amelyben 5-4-es Paks-vezetésig senki nem hibázott, az ötödik hazai játékos, Kocsis Gergely lövését azonban Szappanos Péter hárította, így a Paks jutott tovább. A kispestieket megbízott vezetőedzőként Djordje Kamber irányította. A továbbjutás minden párharcban egy mérkőzésen dőlt el.

Budapest Honvéd (NB II)-Paksi FC 2-2 (1-1, 2-2, 2-2) – 11-esekkel 4-5

A Magyar Labdarúgó Szövetség pedig még találkozó után, késő este, az M4 Sport stúdiójában kisorsolta a főtábla harmadik, összesen a sorozat ötödik körének párosításait. Az NBI-es csapatok, ahogy már az előző körben, ezúttal sem voltak kiemeltek, így egymással is összekerülhettek.

A paksiak következő ellenfele az NBI-es Újpest FC gárdája lesz.  

Képünkön: Labdarúgó Magyar Kupa – Budapest Honvéd – Paksi FC

Budapest, 2023. november 2. Könyves Norbert, a Paks játékosának gólöröme a labdarúgó MOL Magyar Kupa 4. fordulójában, a 16 közé jutásért játszott Budapest Honvéd – Paksi FC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2023. november 2-án. MTI/Illyés Tibor. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap