PAKS-PRESS – Paks városi rangra emelkedésének 45. évfordulója jegyében rendezi meg közösen a paksi atomerőmű és az önkormányzat a város napját és a gyermeknapot, a két napos programban az Edda Művek és a Valmar is színpadra lép – hangzott egy sajtótájékoztatón a Városházán, kedden.

Szabó Péter polgármester felidézte: 45 éve, 1979 január 1-jén kapott városi rangot Paks. Hozzátette, az évfordulóról az önkormányzat a jubileumi év városi rendezvényein is megemlékezik majd.

A gyermeknapi és a város napi program az önkormányzat, a Csengey központ és az atomerőmű közös szervezésében, egy területen, egymás melletti helyszíneken valósul meg – folytatta a polgármester. Szavai szerint a gyermeknapi programok május 25-én az ASE Sporttelepen, míg a kétnapos Városnapi Kavalkád programelemei május 24-25-én az ASE Csarnok melletti füves területen lesz. – A részletes programokról kiadvány készül – jegyezte meg.

Szabó Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy „Paks, én igy szeretlek” címmel alkotópályázatot is hirdetnek. Mint mondta, a pályázat a 45 éves múltra retrospektív módon hagyatkozik a fantáziára és a tehetségre, a beadási határidő május első napja.

Horváth Péter János az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója a tájékoztatón azt emelte ki, hogy a gyermeknap egyre nagyobb népszerűségnek örvend, tavaly mintegy 2000 gyermek vett részt az atomerőmű rendezvényén. A gyermekek minden családban a legfontosabbak, az atomerőmű és két kapcsolt intézményében 4000 dolgozó van, szeretnék, hogy a gyermekek a rendezvényen keresztül is megismerjék az atomerőművet. Napjainkban már a második generáció dolgozik a létesítményben, amely várhatóan az évszázad végéig biztosítja majd az energiát – mondta el.

Az idei rendezvény a korábbiakhoz hasonlóan kétnapos lesz, felvonulással kezdődik, már a mai naptól várják a civil szervezetek jelentkezését. Halászléfőző versenyt is tartanak.

Horváth Péter János az atomerőmű vezérigazgatója, aki egyben lelkes kosárlabdaszurkoló is, kérdésre válaszolva azt mondta, nem kizárt, hogy az atomerőmű egyesület sportolóival közösen vonul fel majd a város napján.

Képünk: Horváth Péter János az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója (b.) és Szabó Péter polgármester közös sajtótájékoztatója Városházán, 2024. február 27-én.

PAKS-PRESS 2024. február 27., kedd 11:00 .+++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap