PAKS-PRESS – Kimagasló tavalyi teljesítménye elismeréseképpen 37 sportág 64 versenyzőjét, köztük Kiszli Vanda világbajnok maratoni kajakost, az Atomerőmű Sportegyesület versenyzőjét díjazta hagyományos évértékelő gáláján a nem olimpiai sportágak ernyőszervezete, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ).

Az idén hetedik alkalommal megtartott gálán az Év Sportolója elismerést kapta meg többek között Hárspataki Gábor, a budapesti karate-világbajnokság ezüstérmese, Kiss Norbert kamionos Európa-bajnok, Korok Fatima, a szabad merülés kategóriában világrekordot felállító búvár, Kiszli Vanda világbajnok maratoni kajakos, valamint Kákosy Olívia parakaratéka, egyben az első olyan magyar fogyatékkal élő női sportoló, aki egyéni sportágban nyert világbajnoki aranyérmet Magyarországon.

Kiszli Vanda nem tudott személyesen részt venni az ünnepségen, hiszen jelenleg Sabaudián, Olaszországban készül a versenyszezonra. A maratoni kajakosunk tavaly a világbajnokságon és az Eb-n is egyaránt két aranyérmet szerzett.

Az ünnepségen Mészáros János, az NVESZ elnöke kiemelte: a tavalyi krakkói Európa-játékokon a magyar küldöttség 38 érméből 11-et nyertek a nem ötkarikás sportágak versenyzői, a rijádi Küzdősportok Világjátékán pedig 12 éremmel 120 ország között a 10. helyet szerezte meg a magyar csapat.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntő beszédében méltatta az NVESZ-hez tartozó sportszövetségek eredményeit, majd arról beszélt, hogy a sportolóknak a sikerek mellett fontos a visszacsatolás, és ez a gála is egyfajta visszajelzés nekik.

Az Év Sportolója díjakra a tavalyi Európa Játékokon, a Küzdősportok Világjátékán, továbbá a világ- vagy Európa-bajnokságon dobogós helyezést elért sportolókat, illetve csapataikat javasolhatták a szövetségek. Ezt követően a jelöléseket az NVESZ elnöksége hagyta jóvá. A sportvezetők munkáját elismerő Leyrer Richárd-díjat ezúttal Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség technikai bizottságának elnöke és Sándor Péter, a Magyar Motoros Vízisport Szövetség elnöke vehette át. (mti) fotó: mkksz.hu

PAKS-PRESS 2024. március 1., péntek 16:35. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap