PAKS-PRESS – Közel négyszázötven kutató oszthatja meg legújabb eredményeit tizennégy különböző témában Európa legnagyobb sugárvédelmi témájú konferenciáján.

 – A négyévenként tartandó tanácskozás résztvevői célül tűzték ki, hogy felhívják a figyelmet a sugárvédelem fontosságára – tájékoztatta a Paks-Press Hírügynökséget a hatodik Európai IRPA konferencia magyar elnöke, szerdán. Petrányi János közlése szerint a sugárvédelemhez kapcsolódó újdonságok különösen azon szakemberek számára fontosak, akik sugárterápiával, nukleáris medicinával, atomerőművek üzemeltetésével, építésével vagy éppen űrdozimetriával foglalkoznak.

A tradicionális sugárvédelmi előadások mellett a konferencia külön szekcióban foglalkozik az oktatással és képzéssel, a radioaktív hulladékok kezelésével, a sugárvédelemhez kapcsolódó etikai kérdésekkel, valamint a nem ionizáló sugárzások – például az 5G hálózatok – kockázatával, egészségügyi hatásaival.

– Az ötnapos rendezvényen szóbeli és poszter előadások, kerekasztalbeszélgetés, szakmai kirándulások, az ipari partnerek kiállításai és számos kísérőrendezvény színesíti a programot – tájékoztatott Petrányi János.  

A kutatók nemzetközi sugárvédelmi konferenciája vasárnapig tart a Budapest Kongresszusi Központban.

PAKS-PRESS 2022. június 1., szerda 21:55. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap