PAKS-PRESS – Rendkívüli testületi ülésen az önkormányzat ma visszahívta tisztségéből Apró-Kiss Esztert, egyúttal a feladatok ellátásával megbízta az eddigi vezérigazgató-helyettest, Gábor Ferencet. A megbízás három hónapra szól.

A zárt testületi ülés után a várakozó újságíróknak az ellenzéki Deák Egyesület frakcióvezetője Heringes Anita azt mondta, hogy pályázatot írnak ki. Hozzátette, ragaszkodnak a három hónapos próbaidő kikötéshez. A felmentést azzal indokolta, hogy Apró-Kiss Eszter vezérigazgató egyéni vállalkozó volt, amely összeférhetetlen az önkormányzati tisztséggel. Jogi vita volt arról, hogy januárban nyilatkozatot tett-e már erről – mondta el. Mint az korábbról ismeretes, Apró-Kiss Esztert munkásgyűlésen iktatták be hivatalába 2023. október 6-án.

Szabó Péter polgármester a történtekről szólva kiemelte, hogy valamennyi képviselő egységesen szavazott a felmentésről és arról is, hogy az eddigi vezérigazgató-helyettes, Gábor Ferenc kap megbízást a munka felsőbb szintű folytatásával, három hónap időtartamra. A bére 1,8 M forint lesz. Hozzátette, a következő vezérigazgatót pályázat útján nevezik majd ki. A pályázati feltételek elkészítésével a polgármestert bízta meg a testület.  

A döntés előtt a tesület nyílt ülésen tárgyalta az önkormányzati Protheus Holding Zrt. jogutód nélküli, végelszámolási beszámolóját, egyben a vagyoni helyzetről is kaptak tájékoztatást a képviselők.

Képünk: Munkavállalók a DC Dunakom udvarán, 2023. október 6-án. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2024. február 29., csütörtök 18:30.

.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap