PAKS-PRESS – A településszerkezeti terv és építési szabályzat a rendezési eszközök városi csomagban történő módosításáról, a Hivatalban dolgozó köztisztviselők 2023 évi illetményalapjáról, a nukleáris alapból származó idei esztendő támogatási igényéről, a polgármestert és az alpolgármestert érintő személyi kérdésekről és ingatlanok eladásáról tárgyalt a képviselőtestület első, rendkívüli ülésén, 2023. január 11-én.

A testületi ülés megkezedésekor a képviselők körében megjelent Ulbert Sándor, aki visszatért munkájához, Szabó Péter polgármester köszöntötte. Reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban már folyamatosan részt vehet az önkormányzati munkában. A gazdasági bizottság elnökére még rehabilitációs időszak vár.

A testület a településszerkezeti terv és építési szabályzat a rendezési eszközök programját egy csomagban jóváhagyta. A nukleáris alapból származó idei esztendő támogatási igényéről tárgyaltak a továbbiakban. A Paks esetében a döntés 109 millió forintot érint, működési költségekre fordítják. Felvetődött, hogy az alapból származó összeg a tizenhat települési társaság tagságában közel egy évtizede nem változott, ennek okán a TEIT szervezet vezetői tárgyalásokat folytatnak a kormány képviselőivel.

A testület eladott két ingatlant. A korábban bérlakásként használt Deák utcai ingatlan 31 millió forintért, a Petfői utcai, 23 millió forintért kelt el.

A továbbiakban jóváhagyták a polgármester éves szabadságtervét és a főállású alpolgármester idegennyelv-tudási pótlékát.

Képünk: Szabó Péter polgármester felszólal az év első testületi ülésén, 2023. január 11-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2023. január 11., szerda 12:05. +++  

Share via
Copy link
Powered by Social Snap