PAKS-PRESS – A szerdai önkormányzati döntésekről, azok hátteréről tájékoztatta a helyi médiumok képviselőit a Városházán, Szabó Péter polgármester.

Az 2023. évi költségvetéséről és a végrehajtás rendjéről szóló rendelet negyedik módosításával kezdték a képviselők a napirendek tárgyalását, városvezetői javaslatra – más apróbb technikai jellegű változtatások mellett  – célzott szakosztályi, mintegy ötvenmillós támogatás érkezik a paksi sportegyesülethez, elsősorban a fiatalok érdekeinek szemelőtt tatartásával.

A Paksi Fejlesztési és Vagyongazdálkodási Zrt. közszolgáltatási tevékenységéhez kapcsolódó rendelkezéseket hatályon kívül helyezték, miután a Társaság beolvadt a DC Dunakom szervezetébe, feladat már nincs.

A Paksi Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodásának módosítására azért került sor, mert az ügyeleti ellátás átkerült a mentőszolgálathoz. Ismeretes, hogy 2023. október 1-től Tolna vármegyében is az önkormányzatok helyett az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) látja el a feladatot, amelyhez egységes ügyeleti telefonszám a 1830. A háziorvosi ügyelet Pakson a Tolnai út 2. alatt elérhető. A OMSZ átveszi a sürgősségi ügyeletet, és egy valódi sürgősségi ügyeleti szolgáltatást nyújt hétköznapokon 22-től 8 óráig, hétvégén és ünnepnapon pedig 14-től 8 óráig. Ehhez létrehoztak egy egységes telefonszámot, a 1830-at, ami minden vármegyében az új rendszer ottani elindításának pillanatától él. A mentők vészhelyzeti telefonszáma nem változott, baleset, más közvetlen életveszély esetén továbbra is a 112 hívásával kell segítséget kérni.

A 2024/2025-ös tanévre vonatkozó intézményi felvételi körzetek megváltoztatására tett javaslatot a tankerületnek az önkormányzat, utcákat csoportosítottak át, többek között a Kodály a Dankó utcák helyzete változott.  A változások 2024. szeptembertől lépnek életbe.

Az Egészségügyi alapellátási orvosi körzetekben kilenc státuszt hagytak jóvá, és döntés született a Fenntartható városfejlesztési stratégia és TOP Plusz Városfejlesztési Programterv Irányító Hatóság által kért módosítások átvezetéséről is. Hét -és félmilliárd forint áll majd rendelkezésre az elkövetkező hétéves gazdasági programban.

A továbbiakban egyes ingatlanok eladásáról döntöttek a képviselők.

Ferenczi Ildikót, a Paksi Életfa Idősek Otthonának intézményvezetőjét „Segítő Kéz” kitüntetésben részesíti Paks önkormányzata – erről a képviselőtestület döntése alapján határoztak. Ismert, hogy a vonatkozó önkormányzati rendelet szerint a képviselő-testület azon személyek részére, akik munkájukkal hozzájárultak a város szociális és gyermekjóléti ellátásának javításához, vagy e tevékenységük során kimagasló teljesítményt nyújtottak, „Segítő Kéz” kitüntetést alapít. A kitüntetés adományozására a Szociális Munka Napja alkalmából szervezett városi ünnepségen kerül sor. A kitüntetésben kétévente egy fő részesülhet. A kitüntetést a polgármester előterjesztésére a képviselő-testület adományozza.

PAKS-PRESS 2023. október 12., csütörtök 10:05. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap