Orbán Viktor: megvédtük Magyarország békéjét és biztonságát

Elismerte a Fidesz választási győzelmét Márki-Zay Péter

PAKS-PRESS – Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.

Megvédtük Magyarország függetlenségét és szabadságát, megvédtük Magyarország békéjét és biztonságát, és bár az eredmények még nem ismertek, remélem, hogy megvédtük a gyermekeinket és családjainkat is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este a kormánypártok eredményváró rendezvényén, a fővárosi Bálna rendezvényközpontnál.

A kormányfő kiemelte: az egész világ láthatta ma este itt Budapesten, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív polgári politika és a hazafias politika győzött. Üzenjük Európának: ez nem a múlt, ez a jövő, ez lesz a mi közös európai jövőnk – fogalmazott. Hozzátette, az egész világ láthatta, hogy a magyarok szeretik a hazájukat. „Mi, akik ma győztünk, azt vállaljuk, számunkra mindig Magyarország lesz az első” – emelte ki Orbán Viktor.

Elismerte a Fidesz választási győzelmét Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje vasárnap este Budapesten. A Városligeti Műjégpályán úgy fogalmazott: „ugyanúgy le vagyok taglózva, mint mindenki más. Nem akarom titkolni a csalódottságomat, a szomorúságomat, soha nem gondoltuk volna, hogy ez lesz az eredmény„. Az ellenzéki politikus rendkívül egyenlőtlennek nevezte a küzdelmet, de azt mondta, nem vitatják az eredményt, azt azonban igen, hogy demokratikus és szabad lett volna a verseny. (mti) Fotó: Koszticsák Szilárd.   

PAKS-PRESS 2022. április 3., vasárnap 23:38.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap