Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

Tolna Vármegye – Múzeumok Éjszakája, Szent Iván éjjelén 

(PAKS-PRESS) Kisszékely, 2024. június 22., szombat – A Satu Alternatur zenekar koncertje az 1823-ig használt középkori templom helyén a kisszékelyi Kálvária dombon az év legrövidebb éjszakáján, 2024. június 22-én. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

Atomenergetikai Múzeum: kiállítás az erőmű tartalékvezetési pontjának épületében.

Heringes Anita lesz  a következő öt évben Paks polgármestere

Heringes Anita lesz a következő öt évben Paks polgármestere

PAKS-PRESS – Heringes Anita, a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) jelöltje nyerte a polgármesterválasztást Pakson. A képviselő-jelöltekkel együtt tartott rövid nyilatkozatában gratulált a városnak. Azt mondta: a város … „ hitt a demokráciában és hitt abban, hogy ebben...

bővebben
Választási kisokos – miről és hogyan szavazzunk június 9-én?

Választási kisokos – miről és hogyan szavazzunk június 9-én?

PAKS-PRESS – Választási tudnivalókat ismertetett közleményében a paksi Polgármesteri Hivatal. Azt írták: ezen a napon választjuk meg önkormányzati képviselőinket és az Országgyűlés döntése nyomán szintén ezen a napon szavazhatunk európai parlamenti képviselőinkről is....

bővebben
Paks II. – Szituációs gyakorlatot tartott a tűzoltóság

Paks II. – Szituációs gyakorlatot tartott a tűzoltóság

Korábban területbejáráson, az elmúlt hetekben szituációs gyakorlaton vettek részt a Paks II. területén és létesítményeiben a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységei. A cél minden esetben a helyismeret megszerzése, ami elengedhetetlen egy valós bevetés során....

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Egy csésze kávé

Tárnok Maya dietetikussal

– Mi az a tengeri moszat, és melyikek ehetőek?

A tengeri moszatok a tengeri algák egy cso-portja, amelyeket sokféleképpen felhasznál-hatunk ételeinkben.

Ehető tengeri moszatok közé tartozik a nori (ami japánban népszerű és leggyakrabban sushi tekercsekhez használják), a wakame (amit gyakran levesekben találhatunk meg), az ír moszat (amit leginkább sűrítőszerként használnak), a hijiki (amelyet salátákban és köretekben alkalmaznak), az umibodu (más néven tengeri szőlő, amit frissen salátákban fogyasztanak), a dulse (amit szárítva vagy pelyhesítve használhatunk) és a chlorella (amit gyakran por vagy tabletta formájában találunk).

Arról hogy miért érdemes őket fogyasztani, a Paks-Press facebook oldalán olvashattok. +++

                    PAKS-PRESS

HÍREK, INFORMÁCIÓK 24 ÓRÁBAN

Share via
Copy link
Powered by Social Snap