Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején. 

Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon

ÉLETKÉPES. Harmat Gabriella zenés darab-jának bemutatója a Csengey színpadán.  
MOL Magyar Kupa – A listavezető Paks szintén negyeddöntős

MOL Magyar Kupa – A listavezető Paks szintén negyeddöntős

PAKS-PRESS - Utolsóként a Paks jutott negyeddöntőbe a labdarúgó MOL Magyar Kupában, miután csütörtök este hosszabbításos mérkőzésen 2-1-re legyőzte idegenben az Újpestet. A vendéglátó újpestiek - az eltiltott Mészöly Géza vezetőedző nélkül - kezdték aktívabban a...

bővebben
Önkormányzat: felmentették a DC Dunakom vezérigazgatóját

Önkormányzat: felmentették a DC Dunakom vezérigazgatóját

PAKS-PRESS – Rendkívüli testületi ülésen az önkormányzat ma visszahívta tisztségéből Apró-Kiss Esztert, egyúttal a feladatok ellátásával megbízta az eddigi vezérigazgató-helyettest, Gábor Ferencet. A megbízás három hónapra szól. A zárt testületi ülés után a várakozó...

bővebben
Lantos Csaba: az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre

Lantos Csaba: az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre

PAKS-PRESS – Azt reméljük, hogy legalább húsz évig egymás mellett működik majd Pakson a hat atomerőművi blokk – mondta a Paks II. építési területén Lantos Csaba energiaügyi miniszter. A látogatásról a Paks II. Zrt. számolt be honlapján, kedden. – Személyesen is meg...

bővebben
Áder János köszöntője: erősödjön meg bennünk a tenni akarás

Áder János köszöntője: erősödjön meg bennünk a tenni akarás

Az év első összefoglalója: A köztársasági elnök éjféli köszöntője, az év első újszülöttjei, Szilveszter Pakson, Szabó Péter polgármester köszönetet mondott minden szolgálatért és kitért a város múltéves  fejlődésére is, Áder János: erősödjön meg bennünk a tenni...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Korvin Óra – Ékszer, Paks 

Egy csésze kávé

Tárnok Maja dietetikussal

– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?

– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.

Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.) 

 opciót nyújt. Maja. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap