Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

Tavaszköszöntő – szalonnasütés a második márciusi hétvégén, tábortűznél a Cseresznyéskerti Erdei Iskola udvarán. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

IEA, Faith Birol: az atomenergia 2025-ben rekordtermelést ér el

IEA, Faith Birol: az atomenergia 2025-ben rekordtermelést ér el

PAKS-PRESS - Reneszánszát éli az atomenergia, 2025-ben rekordtermelés várható, világszerte 70 gigawatt új kapacitás épül – áll a Nemzetközi Energiaügynökség jelentésében. Eddig nem tapasztalt mértékben növekszik a villamos energia iránti igény, az atomenergia megújult...

bővebben
Nemsokára összeállhatnak a helyi gazdálkodás számai Pakson  

Nemsokára összeállhatnak a helyi gazdálkodás számai Pakson  

PAKS-PRESS – A ürgemezei strand úszómedencéjének felújításához szükséges közbeszerzési eljárás első lépései napirenden lesznek a következő heti képviselőtestületi ülésen, erről is megismerhetők voltak részletek. Továbbá a Protheus Holding Zrt. jogutód nélküli...

bővebben
Paks II.: befejeződött a nukleáris szigetek talajszilárdítása

Paks II.: befejeződött a nukleáris szigetek talajszilárdítása

– Mozgalmas esztendőt hagytunk magunk mögött és komoly feladatok várnak ránk 2025-ben is – fogalmazott Rákóczi Péter. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy a terület-előkészítést az alapozási munkák váltják fel.  Az 5. blokk után a 6. blokk nukleáris...

bővebben
Megkezdte működését a Potápi Alapítvány a Magyar Nemzetért

Megkezdte működését a Potápi Alapítvány a Magyar Nemzetért

Megkezdte működését a Potápi Árpád János Alapítvány a Magyar Nemzetért  PAKS-PRESS - A szervezet közleménye szerint alapítványt hoztak létre az elmúlt évben elhunyt országgyűlési képviselő és nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Potápi Árpád János közéleti és...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Egy csésze kávé

TÁRNOK MAJA dietetetikussal  

Ehető virágok: Szín, íz és tápanyag egyben.

Az ehető virágok nemcsak látványosak, hanem táplálkozási szempontból is izgalmas kiegészítői lehetnek az étrendnek.

Számos virágfajta – például az ibolya, a körömvirág, a rózsa- vagy a búzavirág – gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban és C-vita-minban, amelyek hozzájárulhatnak a szervezet védekezőképességének erősítéséhez.

Egyes virágok, mint a levendula vagy a kamilla, nyugtató és emésztést segítő hatásúak, míg például a sarkantyúka enyhe antibakteriális tulajdonságokkal bír.

Az ehető virágokat salátákhoz, desszertekhez, italokhoz vagy akár főételekhez is felhasz-nálhatjuk, de fontos, hogy mindig megbízható forrásból szerezzük be őket.

A dísznövényként árusított vagy vegyszerrel kezelt virágok fogyasztásra nem alkalmasak! Ha szeretnénk egy kis különlegességet vinni az étrendünkbe, érdemes kísérletezni ezekkel a természetes, tápanyagokban gazdag díszítőele-mekkel. (Maja.) +++

PAKS-PRESS 

HÍREK INFORMÁCIÓK, 24 ÓRÁBAN

Share via
Copy link
Powered by Social Snap