PAKS-PRESS – Megszakította rossz hazai sorozatát a Paks: 3-1-re legyőzte a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati játéknapján. A Tolna vármegyei együttes így három nyeretlenül megvívott hazai bajnoki meccs után diadalmaskodott ismét, ezzel feljött a hatodik helyre a tabellán.

OTP Bank Liga, 22. forduló: Paksi FC-Zalaegerszegi TE 3-1 (2-1)

———————————–

Gólszerzők: Varga B. (6.), Windecker (20., 62.), illetve Grezda (33.)

Paks: Simon – Kinyik, Kádár, Vas – Osváth, Windecker (Sajbán, 78.), Papp, Szabó J., Bőle (Szélpál, 64.) – Varga B. (Hahn, 84.), Böde (Haraszti, 64.)

ZTE: Demjén – Huszti (Mim, a szünetben), Mocsi, Csóka, Gergényi – Ubochioma, Sankovic, Lesjak (Tajti, a szünetben), Németh D. (Baloteli, 72.) – Szalay (Ikoba, a szünetben), Grezda (Kovács B., 54.)

Jól kezdett a vezetőedzőként 150. élvonalbeli mérkőzésén irányító Bognár György csapata, a hazaiak ugyanis nagyon hamar vezetéshez jutottak, majd húsz perc elteltével már kétgólos előnyben voltak. A labdabirtoklási arány ugyanakkor teljesen kiegyenlített játékképet mutatott, de a Paks veszélyesebb volt a kapura, melyet ötször vett célba és kétszer talált el. Ugyanez az arány a zalaegerszegieknél kettőből kettő volt, és még a szünet előtt sikerült szépíteniük.

Fordulás után a szünetben hármas cserével felfrissített vendégegyüttes nem tudott jelentős mértékben változtatni a játék képén, ráadásul kisvártatva megint kétgólos hátrányba került a duplázó Windecker József második találata után.

A lefújásig változatlanul alakultak ki helyzetek mindkét kapu előtt, a Paks még lesgólig is jutott, de a három pont otthon tartása nem forgott igazán veszélyben.

Paks-Press Fotó: Kiss András Kristóf. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap