(PAKS-PRESS) Paks, 2022. július 11., hétfő – A dél-koreai Ulszan Hyundai csapatába igazolt Ádám Martin, a labdarúgó OTP Bank Liga előző szezonjának gólkirálya.

Eddigi klubja, a Paksi FC honlapja emlékeztet, hogy a támadó 2020 nyarán érkezett Kaposvárról, első szezonjában nyolc gólt szerzett, majd a 2021/22-es idényben már 32 meccsen 31-szer volt eredményes, ráadásul mind a 11 ellenfélnek betalált. Remek teljesítményének köszönhetően a nemzeti együttesbe is behívót kapott.

Az mti idézi Ádám Martin nyilatkozatát:

 „Nagyon sokat köszönhetek Paksnak, a legjobb döntés volt karrierem során, hogy két éve ide igazoltam. Egy ilyen tavalyi szezon után azonban jött egy olyan szakmai lehetőség, amivel ilyenkor élni kell. Kiváló bajnokság jó csapatánál próbálhatok tovább fejlődni, de mindig meleg szívvel fogok visszagondolni Paksra. – Mindent hálásan köszönök a klub valamennyi munkatársának és a szurkolóknak egyaránt” – fogalmazott a távozó labdarúgó.

A Paksi FC-től két év után távozó csatár értékét átigazolása előtt a mértékadó Transfermarkt 900 ezer euróra becsülte, a német oldal szerint viszont az ázsiai klub 1,2 millió euróért (490,8 millió forintért) vásárolta ki 2026 nyaráig szóló szerződéséből. A megyei hirportál írása szerint ezzel az atomvárosiak színeiben gólkirályi címet és Magyar Kupa-döntőt játszó csatár lett az NB I tizenötödik legdrágábban értékesített játékosa, a magyarok közül pedig holtversenyben a tizenharmadik.

Képünk: Ádám Martin elköszön 

(PAKS-PRESS) Paks, 2022. július 11., hétfő – Ádám Martin (k.) a dél-koreai Ulsan Hyundai FC csapatában folytatja karrierjét – közölte a paksi Klub, honlapján, 2022. július 11-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2022. július 11., hétfő 17:10. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap