PAKS-PRESS – A hatos számú főút mindkét oldalán az új utak, valamint további ipari parki belső utak tervezése és kivitelezése történik – fogalmaz a Társaság a Paks-Press Hírügynökséghez eljuttatott közleményében, szerdán, miután hivatalosan is átadták a 6-os számú főút Duna felőli oldalán a Paksi Ipari Park keleti részén a 2. számú, beruházási helyszínhez (SITE) vezető szakaszt.

Azt írták: az új utak átadásával a Paks II. beruházáshoz szükséges új beruházási területek is elérhetőek lesznek, mint például az új MAVIR és E.ON alállomások, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. új telephelye és a Paks II. beruházáson munkát végző emberek egészségügyi ellátása céljából megvalósuló Egészségügyi Központ.

Kiemelték: A Paks II. projekt megvalósítása során az előkészítési, építési időszakban, majd az üzemeltetési szakaszban jelentős mennyiségű anyag, berendezés, illetve szerkezet összeállítására és beszállítására lesz szükség. Az úthálózat fejlesztése elengedhetetlenül fontos Paks város élhetőségének fenntartása, a már meglévő utak tehermentesítése és az új városrészek bekapcsolása érdekében.

Tájékoztatásuk szerint a 6-os számú főút Duna felőli oldalán a Paksi Ipari Park keleti részén a reaktortartály beszállítását is biztosító 2. számú „SITE út”, a beruházási helyszínhez (SITE) vezető szakasz. A teljes beruházás egy körülbelül 300 méter hosszú összekötő szakasz felújításából, egy körforgalmú csomópont és egy körülbelül 1120 méter hosszú nagy teherbírású szállítóút kialakításából állt.

A 10 méter széles „K” forgalmi osztályú szállítóút alkalmas teherautó, személyautó és kisbusz, valamint autóbusz forgalom kiszolgálására, és a Paks II. beruházás megépítéséhez szükséges, akár 11,5 tonnás maximális tengelyterhelésű gépjárművek fogadására. Az útszakasz építésével párhuzamosan a vízépítési, a távközlési, a közvilágítási, a vízellátási, a csatornázási munkák és a növénytelepítési munkákat is elvégezték.

A 2. számú „SITE út” második szakasza vezet majd a spirál típusú körforgalom 2. ágából indulva a kikötőig. – Az út elkészültével biztosított lesz a szállítás a kikötőtől egészen a Paks II. beruházás területéig – áll a közleményben.  

Képünk: Paks II. Zrt. : Új útszakasz és körforgalom  

Paks, 2022. augusztus 24., szerda – Horváth Kálmán főispán, Szántó Zoltán Paks alpolgármestere és Gyöngyösi Csaba a PIP Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója (b.-j) átvágják a nemzetiszínű szalagot a 2. számú út avatóünnepségén, 2022. augusztus 24-én.  Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2022. augusztus 24. 17:15. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap