PAKS-PRESS – Az önkormányzati karácsonyi ajándékcsomagok kiszállítása megkezdődött a polgármesteri hivatalból, de igénylés még adható le a meghosszabbított, december ötödikei határidőig – erről Szabó Péter polgármester beszélt hivatalában tartott tájékoztatóján, pénteken.

Elmondta: az alacsony jövedelemből élő nyugdíjasok igényelhetik a csomagokat, eddig közel kétszázötven kérelem érkezett. Olyan háztartásban segítséget nyújtó élelmiszereket helyeztek el a csomagokban, mint például szaloncukor, csokoládé kávé, tésztaféleségek.

A kiszállítás napközben, általában munkaidőben történik, előzetes telefonértesítést kapnak azok, akik telefonszámot megadtak. Akiket a Hivatal munkatársai nem érnek el, meghatalmazottjuk is átveheti. 

A meghatalmazások Paks város honlapjáról letölthetők. A csomagokra Paks város és a településrész önkományzatok jogosult lakói számíthatnak.

Továbbra is várják azoknak a paksi lakóhellyel rendelkező nyugdíjasoknak a kérelmét, akiknek családjában az egy főre jutó havi jövedelem a 99.750 Ft-ot, egyedül élők esetén a 142.500 Ft-ot nem haladja meg. A következő hét keddig még leadhatók a kérelmek.

Képünk: A közel kilencven éves  Rödlmayer Éva Váci Mihály utca lakosnak vitte ki és adja át a nyugdíjasoknak szánt első, önkormányzati ajándékcsomagot Szabó Péter polgármester, 2023. december 1-jén. A csomagok kiosztása ma elkezdődött. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.  

PAKS-PRESS 2023. december 1., péntek 13:30. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap