PAKS-PRESS – Kiosztották a Virágos Magyarország 2023-as elismeréseket a legvirágosabb településeknek járó elismeréseket pénteken, Budapesten, az Eiffel Műhelyházban tartott ünnepélyes díjkiosztón. A 2023. évi, jubileumi 30. alkalommal tartott díjkiosztón Győr, Paks, Varsány és Alsómocsolád nyerte el a legvirágosabb település címet – jelentették be a szervezők. 

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 2023-as gáláján öt települési kategóriában és hat kiemelt témában hirdettek győzteseket, több mint 50 szakmai díjat adtak át.

Paks a 30.000 lakosnál kisebb városok kategória győztese

Erdei Bálint, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese kiemelte: a verseny nemcsak a közösségi és környezeti értéke miatt meghatározó kezdeményezése az országnak, hanem turisztikai szempontból is kiemelkedő.

A megmérettetésre 9 ezer pályázat érkezett a 30 év alatt, a versenyt folyamatos innováció jellemzi, a kategóriák körét bővítették: idén első alkalommal nevezhettek a települések az Év zöld innovációja díjra – ismertette.

Hozzátette: a Magyar Turisztikai Ügynökség büszkén támogatja a versengést, a tavalyi verseny kiemelt díjazottjai, Zalakaros és Debrecen képviselhetik Magyarországot a 2024-es Entente Florale Europe nemzetközi tájépítészeti és virágosítási versenyen.

Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőjét felolvasva kiemelte: különleges év az idei, amikor a verseny kerek születésnaphoz érkezett, a kezdeményezés nemzetközi szinten is szép eredményeket hozott. A Virágos Magyarország országhatárokon átívelő közösséget építő mozgalommá nőtte ki magát – tette hozzá, és a miniszterelnök nevében gratulált a résztvevőknek és a díjazottaknak.

A versenyre az idén minden korábbinál több, 492 pályázat érkezett. Az idén debütált új kategória, az Év zöld innovációja elismerést a zöldfelületi csapadékvíz-gazdálkodás új módszereinek alkalmazásáért Kecskemét kapta. A Miniszterelnökség különdíját a városok közül Hajdúnánás, a falvak mezőnyében Rajka érdemelte ki. Az MTÜ különdíját Hajdúszoboszló és Salföld kapta. A Virágos Magyarország 2023-as díjazottjainak teljes névsora elérhető a verseny honlapján. (mti)

Képünk: Szabó Péter polgármester (k.) átveszi Paks elismerő okleveleit. Balról Borbás Marcsi a verseny fővédnöke, jobb oldalon Erdei Bálint, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. Fotó: Virágos Magyarország.   

PAKS-PRESS 2023. november 25., szombat 08:00.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap