PAKS-PRESS – A heves zivatarok nagy szél kíséretében huszonnégy Tolna vármegyei településen adtak munkát a tűzoltóknak.

A Katatasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat reggelig 57 esetben riasztották a tűzoltókat műszaki mentésekhez. Egy transzformátor is felrobbant Pakson a Nyárfa utcában, ahol a villamos eszköz alatti növényzet gyulladt meg. A keletkezett lángokat a paksi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével oltották el.

A műszaki mentéseknél a leszakadt faágak, kidőlt fák adták a legtöbb munkát. Kerítésekre, háztetőkre, villanyvezetékekre dőltek ki a fák, adott esetben gyökerestől. Több helyen a közlekedést akadályozták, vagy bénították meg ideiglenesen a forgalmat az útra dőlt fák. Dunaszentgyörgyön egy kémény is ledőlt, fóliával akadályozták meg a beavatkozó tűzoltórajok az épület beázását, míg Dombóváron garázsba befolyt vizet távolítottak el.

A hivatásos és önkormányzati tűzoltóegységek munkáját az önkéntes tűzoltó egyesületek is támogatták. Gyönk, Kurd, Bölcske, Dunaszentgyörgy, Nagydorog, Dunaföldvár, Bátaszék, Fadd és Györköny önkéntes tűzoltói is a lakosság segítségére siettek – áll a Katatasztrófavédelem közleményében.

Képünk: Paks, vihar után: szombat hajnali városkép

(PAKS-PRESS) Paks, 2023. június 24., szombat – Felborult kukák zárják el a piacra vezető utat a Duna utcában, 2023. június 24-én. Városszerte okozott kisebb-nagyobb károkat a péntek estétől a városra zúduló vihar. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2023. június 24., 06:20. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap