PAKS-PRESS – Péterné Iker Ivett köztisztviselői munkájának elismeréseként „Deák Ferenc” kitüntetést adományozott Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete. A díjat a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából tartott ünnepségen vette át, 2022. június 30-án.

A város vezetői, képviselők és paksi polgármesteri hivatal munkatársai jelenlétében történt ismertetés szerint Péterné Iker Ivett Katalin 1998-ban magyar irodalom és nyelvszakos bölcsész- és középiskolai tanári diplomát szerzett a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsésztudományi karán, majd a Paksi Vak Bottyán Gimnáziumban tanított. 2003-ban, önálló oktatási és kulturális osztályon folytatta munkáját a Polgármesteri Hivatalban, ahol a város önkormányzati fenntartású intézményei: a múzeum és könyvtár mellett az általános- és középiskolák napi feladatellátásával foglalkozott.

Az Országgyűlés 2012. november végén elfogadta a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételére vonatkozó törvényt, megalapította a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot és 2013. január 1. napjával a pedagógusok munkáltatói jogai, a bérfinanszírozás, valamint a taneszközellátás is az államhoz tartozó feladatok közé került. Péterné Iker Ivett a Paksi Tankerület vezetői helyén, munkakörében, 12 intézmény közel 1400 dolgozója tartozott hozzá.

2016 júliusától ismét a Hivatal közalkalmazottja, 2018-tól a Humán Osztály vezetésével bízták meg. Az önkormányzat által fenntartott intézmények irányítása mellett a szociális ellátások, a bérlakások ügyei is hozzá tartoztak.  

 2020 márciusában a koronavírus elleni küzdelembe az önkormányzatoknak kiemelt szerepet szánt a Kormány, melyben a Humán Osztály tevékenyen részt vállalt: a védőoltások felvételére irányuló koordinációs feladatok és az egészségügyben tevékenykedő háziorvosokkal való kapcsolattartás napi feladattá vált. A vírus elvonulásával újabb, eddig szintén példa nélküli feladat került előtérbe: az Ukrajnában folyó háború miatt a városba érkező menekültek ügye az általa vezetett osztály feladatai közé kerültek.

Mint az a méltatás további részében elhangzott, munkáját a megújulni képes munkaszemlélet, a kreativitás, a hatékony és eredményes munkavégzés jellemzi. Összetartó családi körben él.

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete – a Paksi Polgármesteri Hivatalban legalább öt éve alkalmazásban álló — kimagasló teljesítményt nyújtó köztisztviselők munkájának elismeréseként adományozza a „Deák Ferenc” kitüntetést.

Képünk: Péterné Iker Ivett osztályvezető, munkahelyén a Polgármesteri Hivatalban, 2022. június 30-án. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

 PAKS-PRESS 2022. június 30., csütörtök. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap