PAKS-PRESS – Legalább két-három játékost figyel Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és stábja, a szakember szerint pedig Ádám Martin, a Paks csatára minden korábbinál közelebb áll ahhoz, hogy behívják a nemzeti csapatba.

Az 57 éves olasz szakvezető a Telkiben rendezett sajtóbeszélgetésen elmondta, korábban már egyeztetett a Tolna megyei együttes 27 éves támadójával arról, mit kell tennie azért, hogy válogatott legyen.

Úgy látom, megfogadta a személyes tanácsaimat, jó formában és jó állapotban van, a szombati bajnoki mérkőzésük után szeretnék vele találkozni, és befejezni a korábban elkezdett beszélgetésünket – mondta Ádámról, Rossi.

Hozzátette, Novothny Somát is figyelik, de ő a Bochumban kevés lehetőséghez jutott, s bár most többet játszik a ciprusi Anorthosziszban, egyelőre a Paks támadója áll közelebb a válogatottsághoz. Ádám Martinnal kapcsolatban a kapitány úgy fogalmazott, ő az egyetlen valódi középcsatár jelenleg Szalai Ádám mellett, aki rendelkezésére áll a válogatottnak.

A kapitány úgy fogalmazott, számára Szalai Ádám a válogatott csapatkapitánya, és az is marad, de a középcsatár posztjára szeretné behívni Ádám Martint a következő összetartásra, ha a játékos megfelelően teljesít.

A kapitány a téli átigazolási időszakban történtekkel kapcsolatban elmondta, Schäfer András Union Berlinhez szerződése volt az egyik legfontosabb megállapodás a válogatott szempontjából, de figyelik a Paksból Ciprusra igazolt Bognár Istvánt is.

A magyar válogatott felkészülési mérkőzésen március 24-én a szerbeket fogadja a Puskás Arénában, majd öt nappal később, 29-én Észak-Írország vendégeként lép pályára Belfastban.

A Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában június 4-én zárt kapuk mögött látja vendégül Magyarország az Európa-bajnoki ezüstérmes Angliát, három nappal később pedig az Eb-aranyérmes Olaszország vendége lesz. Ezután június 11-én Németország látogat a Puskás Arénába, június 14-én pedig a Wembley Stadionban lép pályára Rossi együttese. A sorozat szeptemberben zárul, 23-án német-magyar, 26-án pedig magyar-olasz összecsapást rendeznek.

Az olaszok elleni találkozókról Rossi elmondta, érzelmi szempontból kicsit más lesz számára, mint az összes többi meccs, de egyelőre még nem tekint ennyire előre, jelenleg csak a márciusban sorra kerülő barátságos összecsapásokkal foglalkozik. A szerbek és az északírek elleni válogatott keretet a tervek szerint március közepén hirdeti ki az olasz szakember. (mti)

Képünk: – A kétgólos paksi Ádám Martin (b.2) öröme  csapattársaival az első szerzett találata után a Paks – Zalaegerszeg mérkőzésen a Fehérvári úti stadionban,  2022. január 29-én. OTP Bank Liga 18. forduló, Paks-Zalegerszeg 3:2.  (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap