Május 1-jétől Dunaújvárosban is a Mezőföldvíz Kft. végzi a teljes víziközmű-szolgáltatási és -üzemeltetési szolgáltatást. A területen nagy tapasztalattal bíró társaság ezzel eleget tett a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatási Hivatal határozatainak, és közérdekű üzemeltetőként folytatólagosan átvette Dunaújvárosban a szennyvízelvezetést és -tisztítást, valamint a közműves ivóvízellátást. Ezzel együtt fontos változás lépett életbe a víziközmű-díjak fizetésében.

A Mezőföldvíz Kft. kiemelt figyelemmel, valamint fokozott humán- és anyagi erőforrás hozzárendelésével készült a szolgáltatások átvételére.

Mint ismert, Dunaújváros Megyei Jogú Város, mint közműtulajdonos, a DVCSH Kft. víziközmű-szolgáltatóval kötött szerződését 2021. december 31-ei hatállyal felmondta. Mindezzel párhuzamosan a MEKH közérdekű üzemeltetőként határozattal jelölte ki a Mezőföldvíz Kft.-t, hogy 2022. május 1-jétől Dunaújvárosban a szennyvízelvezetést és -tisztítást, valamint a közműves ivóvízellátást közérdekű üzemeltetőként ellássa.

A társaság megkezdte működését a városban, miután átvette a szolgáltatás végzéséhez és az üzemeltetéshez szükséges infrastruktúrát. A Mezőföldvíz Kft. valamennyi, a szolgáltatás működtetésében résztvevő munkavállalót jogfolytonosan átvett a DVCSH Kft.-től, akik immár a társaság munkatársaiként végzik munkájukat.

A szolgáltatóváltás az ügyfelekre nézve elsősorban azzal jár, hogy a számlákat a Mezőföldvíz Kft. állítja majd ki és küldi a fogyasztóknak a szerződés szerinti címre, vagyis a társaság lett a fogyasztók szerződéses partnere Dunaújvárosban is.

Ezzel párhuzamosan a Mezőföldvíz Kft. szolgáltatási területéhez tartozó három megyében, összesen 47 településen, fontos változás történt a víz- és csatornadíjak fizetésével kapcsolatban.

A tavaly vezetőváltáson átesett víziközmű vállalat 2021-ben az elmúlt öt esztendő legeredményesebb évét hagyta maga mögött. A társaság a sikeres működést egyebek között a tavaly meghozott és bevezetett gazdasági, pénzügyi, hatékonyságnövelő és működést javító intézkedéseknek köszönhette. Ezen pénzügyi stratégia része a bankváltás is, amely az ügyfeleket is érinti. A pénzügyi szolgáltatóváltás egyben azt jelenti, hogy változott a Mezőföldvíz Kft. bankszámlaszáma is. Emiatt a víz- és csatornadíjat mostantól a társaság

TAKARÉKBANK 50438596-10002663

számú bankszámlájára utalhatják azok a fogyasztók, akik átutalással fizetik számlájukat.

A társaság felhívja ügyfelei figyelmét, hogy ne felejtsék el bankjuknál módosítani az előre beállított utalás adatait!

A társaság stratégiája, hogy a jövőben a modernizációt elősegítő további költséghatékony megoldásokkal növelje a szolgáltatás színvonalát, ezzel is elősegítve a rezsicsökkentett árszínvonal fenntartását.

A társaság több mint tíz éves múltja során folyamatosan fejlődött, és a felelős gazdálkodásból fakadó pénzügyi stabilitás megtartása mellett mára csaknem 300 ezres fogyasztói értékkel rendelkezik. Fotó: Mezőföldvíz Kft. (x)

2022.08.10.

Mezőföldvíz Kft.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap