PAKS-PRESS – Szent István-i tanulság, hogy ami jó az egyháznak, az jó az országnak, és ez fordítva is igaz – mondta Semjén Zsolt szombaton Dombóváron. A miniszterelnök-helyettes a település várossá avatásának 53. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen hozzátette: értékeli azt, hogy a dombóvári önkormányzat kiválóan együttműködik az egyházakkal, a nemzetiségekkel.

„Nem az elkülönülés, az egyházzal való szemben állás a járható út, az egyház és az önkormányzat együttműködése minden itt élő javát szolgálja” – tette hozzá.

Kijelentette, egy település akkor tud fejlődni, ha „minél jobb kapcsolata van a vármegyével, és a kormánnyal is szót tud érteni” a fejlesztések érdekében. Semjén Zsolt közölte, Dombóvár büszke lehet múltjára, jelenére és az évforduló alkalmából díjazottakra egyaránt.

Megjegyezte, a város pénzügyi stabilitása elismerésre méltó. Kiemelte, hogy sok beruházás zajlott és zajlik a város óvodáiban, iskoláiban, orvosi rendelőben, a mentőállomáson, a sportközpontban. A település épül, gazdagszik, és kiváló tervei vannak – fűzte hozzá.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy 2023 a beruházások éve lesz Dombóváron. Tavasszal kezdődik a Szabadság utcai orvosi rendelő, a volt zeneiskolai épület és a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása. A Jézus Szíve templom felújítása már zajlik, az új, katolikus óvoda építését áprilisban kezdik el. Az elhanyagolt utak felújítására nagy összegű támogatások érkeznek Dombóvárra – tette hozzá.

Pintér Szilárd (Fidesz-KDNP) polgármester bejelentette, a következő négy évben hétmilliárd forintnyi forrás érkezik Dombóvárra. A Tinódi Házban rendezett évfordulós ünnepségen díszpolgári címet adtak át, és kitüntetésekkel ismertek el fiatal tehetségeket, valamint a gazdaság szereplőit. (mti)

Képünk: Dombóvár, 2023. április 1. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond Dombóvár városnapi rendezvényén, a település várossá avatásának 53. évfordulója alkalmából a Tinódi Házban rendezett ünnepségen, 2023. április 1-jén. PAKS-PRESS/Kiss András Kristóf. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap