Naponta tízezer látogatója volt a Műegyetem tavaszi állásbörzéjének, ahol immár hagyományosan bemutatkozott a Paks II. Zrt. is. – Standunknál folyamatosan sorban álltak az érdeklődők, de ez kellemes teher a munkatársaim számára. Minden alkalommal sokan jönnek hozzánk szakmai gyakorlati hely és állás iránt érdeklődve – összegezte a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója, Mittler István.

A Műegyetem állásbörzéjének több mint félévszázados múltja van. Népszerűsége töretlen, idén 150 kiállító és napi tízezer álláskereső, egyetemista fordult meg a kétnapos rendezvényen. – A cégek, munkáltatók széles spektruma bemutatkozott, a legkisebb itt megjelent vállalatnak 15, a legnagyobbnak 57 ezer alkalmazottja van – tájékoztatott Orbán Balázs, az állásbörzét szervező Műegyetemi Hallgatói Kft. ügyvezető igazgatója.

Elmondta, hogy az egyetem központi épületében több mint ezer négyzetméteren biztosítottak helyet a kiállítóknak. – A Paks II. Zrt. igen impozáns standdal érkezett, és akárhányszor eljövök, látom, hogy sok az érdeklődő, és nemcsak egyetemisták, hanem olyanok is, akik már korábban beléptek a munkaerőpiacra – fogalmazott Orbán Balázs. Hozzáfűzte: innen látszik, hogy bár egyetemi rendezvényről van szó, korántsem csak egyetemisták élnek az általa kínált lehetőséggel.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem járműmérnöki karának két végzőse visszatérő vendég a Paks II. standnál. – Először is kiemelném, hogy az egyik legesztétikusabb stand az állásbörzén. Abban a tekintetben pedig szinte kivételes, hogy az itt dolgozók magas szintű szakértelemmel rendelkeznek és egytől egyig segítőkészek– jegyezte meg Balog Attila Sámuel. Szabó Martin hozzáfűzte, hogy minden alkalommal kitöltik a kvízt, ahol az újabb és újabb kérdéseknek köszönhetően sikerül ismereteiket gyarapítani.

 – Tudva, hogy a most működő blokkok idővel le fognak állni, teljes mértékben egyetértek az új atomerőmű megépítésével – mondta Szabó Martin.

– Nagyon hasznosak számunkra azok a visszajelzések, amelyeket egy-egy ilyen állásbörzén kapunk. Igaz ez a projektre, illetve az álláskeresők igényeire, elvárásaira vonatkozó visszacsatolásokra is. Az a tapasztalatunk, hogy az álláskeresők számára fontos a személyes benyomás, és annak ellenére, hogy a karrierportálunkon minden információ megtalálható, az egyetemi és egyéb szervezésű állásbörzéken személyesen is megkeresnek minket – foglalta össze Mittler István.

A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója hozzáfűzte, ennek okán rendszeresen kitelepül a cég ezekre a börzékre, kiállításokra. Idén tavasszal a pécsi Pollack Expón, az Óbudai Egyetem és a Pannon Egyetem állásbörzéjén is részt vett a két új atomerőművi blokk építésével megbízott társaság.

A tavaszi karriernapok utolsó állomása a Debreceni Egyetem volt. Minden helyszínen sokan keresték a Paks II. Zrt. standját szakmai gyakorlati, illetve álláslehetőség iránt érdeklődve. (x)

Kép: Szabó Martin és Balog Attila Sámuel a Paks II. standjánál a Műegyetemi állásbörzén. (Fotó: PaksII. Zrt.) +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap