PAKS-PRESS 2023. szeptember 14., csütörtök – A magyar kormány békepárti politikája egyre inkább támogatásra lel a nyugati országokban, a karitatív szervezetek pedig mintegy hatszázezer embernek segítettek a háború kitörése óta – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára egy előadáson, csütörtökön.

Soltész Miklós a dunaföldvári a Városi Könyvtárban „Egyházainkkal a társadalom szolgálatában” címmel tartott előadásában kifejtette: Máltai esték célja, hogy az emberek megismerjék, tudják, hogy a karitatív szervezetek itthon és a világban, a menekültekért, a kárpátaljai magyarokért mit tesznek.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a háborús világpolitikai helyzetben a magyar álláspont egyre többfelé nyer teret, annak ellenére, hogy keresztény-konzervatív politika és a keresztény emberek mindig támadásoknak és üldözésnek voltak kitéve a történelem folyamán és napjainkban is.

Hozzátette: a nyugat-európai keresztény értékeket rombolják, olyan ideológiák törnek elő, amelyek tőlünk távol állnak. Rámutatott: a keresztény értékek és közösségek mellett ki kell állnunk, mert azokat a liberális világban támadják, de kétezer év alatt sem sikerült megsemmisíteni. Elmondta: a kormányzat és a máltai szeretet szolgálat kapcsolatrendszerét a Gyurcsány-kormány utáni időszakban újraépítették, mert támogatásuk megsokszorozza a jószolgálatot.

Soltész Miklós szavai szerint a háborús időszakban hatszázezer embernek segítettek a karitatív szervezetek, a menekülteknek, időseknek és gyermekeknek szállást, gyógyszert adtak. Sorolta:

az állam és egyház 7000 gyermeket táboroztatott, 950 ezer szolidarítási jegyet adtak a magyar vasutaknál, a szeptemberi kezdésnél 5200 ukrán gyermek van magyar óvodákban és iskolákban, továbbá a harcok helyszínén is támogatás nyújtanak.

Képünk: Máltai esték – Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára tart előadást a dunaföldvári Városi Könyvtárban 2023. szeptember 14-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2023. szeptember 14., csütörtök 21:50. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap