PAKS-PRESS – A rendőrség Speedmarathont tart, amelynek során valamennyi sebességmérő eszközt bevetve próbálják visszaszorítani a gyorshajtást. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 2024. április 19-én 6 órától 2024. április 20-án 6 óráig 24 órás sebességellenőrzést tart a rendőrség, kiemelt figyelmet fordítanak a gyorshajtók kiszűrésére.

A police.hu-n elérhető közleményben arra hívták fel a figyelmet, hogy a gyorshajtás még mindig vezető baleseti ok, az akció ennek visszaszorítását célozza.

Hozzátették: az ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Roadpol) éves ellenőrzési terve alapján hajtják végre.

Jelezték azt is, hogy a Roadpol egész Európát érintő sebességellenőrzési kampányához kapcsolódva a magyar rendőrség április 19-én 6 órától kezdődően 24 órás úgynevezett Speedmarathont tart, amelynek során 

valamennyi sebességmérő eszközt bevetve próbálják visszaszorítani a gyorshajtást.

A rendőrség a mérési helyszíneket az alábbi linken tette közzé:  

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/speedmarathon-helyszinek-2024

Képünk: Speedmarathon sebességellenőrzés Tolna megye településein

(PAKS-PRESS) Fadd, 2024. április 19., péntek – Ambruzs Márk r. törzszászlós és Feil Csaba r. alezredes egy gépkocsivezetőt és járművét ellenőrzi a Váczi Mihály utcában, 2024. április 19-én. A rendőrség kijelölte a péntek reggeltől szombat reggelig tartó ellenőrzések helyszíneit. A közelben, nemrégiben történt halálos baleset. A rendőrség a gyorshatókat szűri ki és fokozott figyelmet fordít a gyalogosok és a kerékpárosok védelmében a járművezetői magatartásra. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2024. április 19., péntek 13:50. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap