Átvette országgyűlési megbízólevelét Süli János

PAKS-PRESS – Az országgyűlés majd az új kormány megalakulása után folytatjuk a munkát, a Paks II. építését, a Roszatom és a nyugati beszállítók, franciák, németek is megerősítették elkötelezettségüket – mondta Süli János újságírók előtt, miután átvette képviselői megbízólevelét a paksi Városházán, 2022. április 19-én.

Elmondta: a mai napon tárgyalásokat tartanak a General Electric-kel, ahol szintén a folytatásról esik szó. A választókerületben is hasonló időszakot prognosztizált a megválasztott képviselő. Szavai szerint a legfontosabb, hogy épüljön tovább a már megkezdett beruházás, sikeresen működjenek a már meglévő blokkok, haladjon tovább a térségfejlesztés programja. Hozzátette, jó esetben már 2023 végére elkészülhet a Paks-Kalocsa összekötő híd, a folytatódik kerékpár úthálózat fejlesztése.

Az ipar, az digitális agrárium, a szakképzés mind része a fejlődésnek, Pakson, a volt konzervgyár területén integrált irányítási központban elkészülhet szimulátor- és oktatási központ, a duna-parti területen tervezzük az új tájékoztató- és látogató központot – mondta el.

Süli János megjegyezte, hogy az önkormányzatokkal is szoros kapcsolatot fenntartják, további források érkeznek területi operatív programban. Aláhúzta, hogy hasonló fejlesztésekre számíthatnak minden településen. – Amíg meg nem alakul az új kormány, addig is, a hátralévő 20-25 napban teljes jogkörrel működik az ország feladatellátásában – tette hozzá Süli János.

Képünk: – Süli János átvette képviselői megbízólevelét dr. Bencsik Lajostól, a Tolna megyei 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság elnökétől a paksi Városházán, 2022. április 19-én. Az április 3-i országgyűlési választás egyéni, Tolna megyei hármas választókerületben a választásra jogosultak közül 40.606-an adták le voksaikat. A választópolgárok 62.98 százaléka, 25 102 szavazattal támogatta Süli Jánost. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

PAKS-PRESS 2022. április 19., kedd 10:05. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap