PAKS-PRESS – Fontosnak tartjuk, hogy Simontornyán is beszéljünk az eddig elvégzett munkáról és azt is, hogy megismerjük a lakosság véleményét és üzeneteik általam is eljussanak a kormányhoz – fogalmazott Süli János miniszter, a Fidesz-KDNP jelöltje választási lakossági fórumainak harmincadik állomásán, kedden.  

A helyi művelődési házban tartott fórum előtt rövid sajtótájékoztatón elmondta: az emberek méltányolják az elért eredményeket, a vidék- és családtámogatási programokat, az utak felújítását, szinte minden településen nyertes pályázatok valósultak meg, annak ellenére, hogy az uniós helyreállítási pénzek még nem érkeztek meg. Hozzátette, a vidék jelentős lemaradásban volt, ezeket igyekeztük pótolni.

– Most új helyzet állhat elő, de bízunk abban, hogy a háború rövidesen befejeződik, a háborút mindig azok szenvedik el, akiknek nincs ahhoz közük – jegyzte meg.

A helyi ügyekre rátérve elmondta: Simontornyán az útfejlesztés került előtérbe, ennek fontos része az elkerülő út építése. Rekonstrukciós munkálatok indultak el vagy kezdődnek a bőrgyár területén, napirenden van tűzoltólaktanya felujítása, a belső utak javítása, és az új munkahelyek teremtésének folyamata. A további fejlesztések között sorolta, hogy készüljön kerékpárút Siófoktól a Dunáig, vagy a várrekonstrukció keretében egy régebbi szárny visszaépítése is.  

Újságírói kérdésre válaszolva kitért az energia akutális európai és hazai vonatkozásaira. Mint mondta, az unió egyelőre még nem nyúlt az energetikai strukúrához, de eddig is már megsokszorzódtak az árak a villanyáram tekintetében, ha az ukrán háború miatt a gázbehozatalra is szankciós korlátozások érkeznek – jelentős veszteség érheti a gazdaságot, fogalmazott. Süli János aláhúzta, hogy tárgyalások útján kell rendezni a helyzetet.

A magyar ellenzék politikai hozzáállállását ismerve emlékeztetett arra, hogy az ország ellátásbiztonságában csak közös utak vannak, beleértve az atomenergiát is, amely jelentős mértékben járul hozzá az olcsó és megbízható termeléshez.

Képünk: OGY Választás – lakossági fórum Simontornyán

(PAKS-PRESS) Simontornya, 2022. március 1., kedd – Torma József polgármester (Simontornyai Civil Kontroll Egyesület) felszólal Süli János miniszter (b.3), a Tolna megyei 3-as számú választókerület Fidesz-KDNP képviselőjelöltjének lakossági fórumán a helyi művelődési házban, 2022. március 1-jén. Balról a fórumon meghivott vendégként résztvevő Bohár Dániel szerkesztő-riporter, Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője és Széles András, Tamási város alpolgármestere. (Paks-Press/Kiss G. Péter.) 

PAKS-PRESS 2022. március 2., szerda 07:10. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap