(PAKS-PRESS) – Alapvető célunk volt, hogy felelősen szolgáljuk a város fejlődését, az itt élők boldogulását, és olyan körülményeket teremtsünk, amelyben egyszerre találja meg fiatal és idős, családos és egyedülálló a helyét, boldogulását, biztos jövőjét – mondta Paks polgármestere évértékelő beszédében,

Szabó Péter az elmúlt évre visszatekintve elsők között emelte ki, hogy a járvány harmadik éve formálja és szövi át mindennapi életünket, hatalmas kihívást és feladatot adva az egészségügyben, szociális intézményekben, oktatásban dolgozóknak és a családoknak.

– Köszönöm mindenki szolgálatát, akik áldozatukkal erőfeszítéseikkel állták a sarat az év legnehezebb időszakaiban, a járvány, különböző hullámaiban orvosként, ápolóként, pedagógusként, szociális dolgozóként és nem utolsósorban szülőként és nagyszülőként gondoskodva családjukról, a rájuk bízottakról – mondta.

A vírus okozta gondok mellett számos a fejlődésről is beszámolt. Ezek között említette Dunakömlődön az ovifocipálya és az óvodai támfal megépítését, a római kort idéző játszótér kivitelezését, a Paksi Gyógyászati Központ új röntgengépét, a Barátság úti rendelő épületének korszerűsítését, utak, járdák, terek ésa bölcsőde felújítását. A rekonstrukciók részben kormányzati forrásokból, részben önerőből valósultak meg.

A következő év feladati között ott vannak a város teljes víziközmű-hálózatának felújításával kapcsolatos tervek elkészíttetése, megkezdődött a főutca Kereszt utcától egészen a 6-os út becsatlakozásáig tartó szakaszának, valamint a Csengey Dénes Kulturális Központ felújításával kapcsolatos munkáknak a tervezése is, valamint a Rákóczi Ferenc Általános Iskola teljes körű rehabilitációjának tervezése. A Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Templom téri telephelyén is megkezdődik az építkezés, melynek keretében három új épületrész és egy tornacsarnok is készül – említette meg. A polgármester kitért a zöld közösségi közlekedés további fejlesztésére is.

– Hiszem, hogy az idei évre vázolt terveink, kitűzött céljaink egy magabiztos, a jövő lehetőségeiben bízó város képét mutatják, melynek záloga a Paks II.-es atomerőművi blokkok megépítése. Az idei év ezért sorsfordító is lehet nekünk, paksiaknak, hiszen áprilisban országgyűlési választások lesznek. S miközben vallom, hogy városi ügyekben a pártpolitika nem lehet elsődleges, most mégis azt kell mondani, hogy városunk és az itt élő emberek jövőjét, biztonságát egy esetleges kormányváltás pusztán pártpolitikai alapon képes lesz gyökeresen megváltoztatni, néhány év alatt ellehetetleníteni – jelentette ki.

Aláhúzta, hogy az ellenzéki összefogás pártjai kivétel nélkül ellenzik az új erőművi blokkok megépítését. Akkor is, ha paksi és megyei képviselőik, vagy még miniszterelnök-jelöltjük is próbálja árnyalni az ellenzők hangját. Mint fogalmazott, ismerjük liberális akaratot a lényegi, a nemzet sorsát befolyásoló kérdésekben, de mindközül nekünk, paksiaknak a legfájóbb az lesz, ha a zöld büszkeséggel hangoztatott akaratuknak megfelelően, minden észérvet lesöpörve leállítják az erőművi blokkok megépítését. – Ezért a tavaszi választás eredménye Pakson valóban a jövőnkről szóló szavazás lesz – tette hozzá.

Szabó Péter beszédében emlékeztetett arra, hogy a következő évben mindanyiunk közös munkájára is szükség lesz.  

– Kívánom, hogy az újesztendő hozzon mindenekelőtt egészséget, és a járvány idejének végét – mondta.

 /PAKS-PRESS/ Csengey Kulturális Központ – újévköszöntő, 2022. január 9., vasárnap. +++  

Share via
Copy link
Powered by Social Snap