PAKS-PRESS – Ismét lesz cipősdoboz ajándékgyűjtő akció – jelentette be Szabó Péter polgármester hivatalában tartott sajtótájékoztatóján, pénteken. 

Paks Város Önkormányzata idén is meghirdeti a város hagyományos cipősdoboz jótékonysági adománygyűjtő akcióját. A Paksi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a Paksi Kistérségi Szociális Központ Fogyatékosok Nappali ellátását biztosító szervezete és a Katolikus Karitász juttatják el a rászorulóknak az adományokat. 

Mint ismeretes, a korábbi években is több száz cipősdoboznyi ajándékcsomag gyűlt össze, a szervezők szándéka, hogy a lakosság közreműködésével, ebben az évben is sok családnak szerezzenek örömöt. Szabó Péter azt mondta: akik csatlakoznak, tegyenek a dobozokba meleg ruhát, író- és tisztálkodószerek, játékokat, édességeket. A dobozra írják rá, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánják, és juttassák el valamelyik gyűjtőpontra.

Hozzátette: családoknak is összeállíthatnak karácsonyi ajándékcsomagot, ebben az esetben élelmiszerekkel töltsék meg a dobozt, a csomagoláson jelezzék a tartalmat. Az elkészült ajándékcsomagokat 2022. december 15-ig lehet eljuttatni a gyűjtőhelyekre, a Városházán és a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Pakson sok családban van érzékenység a szegénység enyhítésére, most is számítanak erre a szervezők. Szabó Péter emlékeztetett rá, hogy az önkományzatban is van erre törekvés, karácsonyi támogatást nyújtanak azoknak a városban élő nyugdíjasoknak, akik alacsony jövedelemből élnek. Felidézte, hogy 2022. november 25-én délig várják azoknak a nyugdíjasoknak a kérelmét, akiknek családjában az egy főre jutó havi jövedelem a 99.750 Ft- ot, egyedül élők esetében a 142.500 Ft-ot nem haladja meg. – Az ajándék házhoz szállítását a Paksi Polgármesteri Hivatal biztosítja – fűzte hozzá.

A polgármester szavai szerint a megváltozott gazdasági helyzetben, az egyre erősödő inflációs környzetben alapos indokkal feltételezhető, hogy egyre több család van szorult helyzetben, amikor a korábbiaknál is kevesebb ajándék kerülhet a karácsonyfák alá.

 PAKS-PRESS 2022. november 18., péntek 17:35. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap