PAKS-PRESS – Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivált rendeznek Dunaföldváron, Pakson, Szekszárdon és a környező településeken augusztus 12. és 19. között.

Kultúra-zene-koncert

A szervezők közleménye szerint az alapító-igazgató, Kovács Zalán László tubaművész vezetésével immár nyolcadik alkalommal találkozhat a közönség a programsorozat koncertjein kiemelkedő jelentőségű hazai és nemzetközi művészekkel, együttesekkel és zenekarokkal.

Mint írják, a fesztiválra számos országból, többek között Franciaországból, Luxemburgból, Mongóliából és Kínából érkeznek fellépők. A szólisták és kamarazenei formációk mellett hivatásos fúvószenekarok játékát hallgathatja a közönség a népzenétől kezdve a tradicionális fúvószene és klasszikus zene számos stílusán át a jazzig és a filmzenéig.

A rendezvényen, amely 2018-ban fesztivállá nőtte ki magát, a koncertek mellett ismeretterjesztő előadások és kiállítások is várják a látogatókat, valamint klarinét, szaxofon, kürt, harsona, tuba és tárogató hangszeresek számára szakmai workshopokat is tartanak elismert művészek, konzervatóriumi és egyetemi tanárok vezetésével – olvasható a közleményben.

A programsorozaton többek között augusztus 13-án Madocsán családi napi koncertekkel, interaktív programokkal várják a közönséget. Augusztus 15-én Szekszárdon a Készenléti Rendőrség Fúvószenekarának koncertje, augusztus 16-án pedig Pakson a Debreceni Kürtegyüttes koncertje lesz hallható. Augusztus 17-én Dunaföldváron a Magyar Honvédség Központi Zenekara lép fel. A fesztiválon huszonkét program, hat workshop és három szakmai verseny várja az látogatókat. (mti.)

További részletek a www.fuvosnapok.hu weboldalon olvashatók. 

PAKS-PRESS 2023. augusztus 11., péntek 10:50. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap