PAKS-PRESS – Nagyvállalati támogatással segítette a Dunaföldváron a gyermekek nyári elhelyezését Pannonia Bio, amely az idén harmincöt, Dunaföldvár és környékén élő család számára nyújtott kedvező lehetőséget.

A Társaság közleményében azt írta: a nyári szünidőben gondot jelenthet a gyermekek megfelelő elhelyezése különböző, szórakoztató- és fejlesztő programokat kínáló gyerektáborokban. Ugyan a kínálat széleskörű, de az elmúlt évben tapasztalható inflációnak köszönhetően a táborok árainak drasztikus, akár 15 százalékos emelkedése is mélyíti a nehézségek listáját. A napközis táborok átlagosan 45 ezer forintba, míg az ottalvós lehetőségek átlagosan már 70 ezer forintba kerülnek hetente.

– A Pannonia Bio kiemelt fontosságot tulajdonít annak, hogy a gyermektáborok a Dunaföldvár és környékén élő családok számára elérhetőek, megfizethetőek legyenek. Ezért a vállalat a helyi közösség támogatása érdekében immár második éve saját, tematikus napközis táborokat szervez, amiket térítésmentesen kínál a dolgozók gyermekei részére – fogalmazott Nagy Manuéla, a Pannonia Bio táborainak megszervezésért felelős munkatársa.

Elmondta: a cég a július 24-én kezdődött táborokat Dunaföldvár folyóparti környezetében rendezi meg, ahol négy héten át különböző lehetőség közül választhattak a jelentkezők. Júliusban az alkotó tevékenységet előtérbe helyező kézművesség és a komolyabb mozgásigény kielégítését szolgáló sport volt fókuszban, míg augusztusban az angol nyelv alapjainak fejlesztése és a színjátszás kap főszerepet az egyhetes turnusokra lebontott napközis táborokban.

Hozzátette: a cég tisztában van vele, hogy a nem csak a saját dolgozóinak, hanem számos más helyi család számára is gondot jelenthet a gyermekek megfelelő elhelyezése és ellátása a nyári szünidő alatt. Ezért a Pannonia Bio, ahogyan a 2022-es évben, úgy idén is egy-egy millió forinttal támogatta azon dunaföldvári gyermekek pihenését, kikapcsolódását, valamint a felügyeletüket biztosító táborok zökkenőmentes megszervezését, akiknek a hozzátartozója nem a vállalatnál vállal munkát.

A Pannonia Bio 3,7 millió forintos támogatással járult hozzá az eszközök korszerűsítéséhez a Vasút utcában és Kossuth téren található játszótereken, hogy a gyermekek biztonságos és szórakoztató környezetben tölthessék idejüket.

A cég többféle terméket előállító biofinomítót üzemeltet a Tolna megyei Dunaföldváron.

Képünk: Gyermekek színjátszókörben a tábor zárónapján, 2023. augusztus 18-án. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2023. augusztus 18., péntek 13:10. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap