(PAKS-PRESS) Paks, 2022. január 4., kedd – Januárban oltásiakció-hétvégéket szerveznek. Pakson, két helyen, a gyógyászati központban, és a háziorvosoknál időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet jelentkezni az oltásra – hangzott el egy paksi tájékoztatón, kedden.

A települési oltási akciónapokról szóló tudnivalókat ismertetve Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ (PGYK) főigazgatója, a Városházán tartott közös sajtótájékoztatójukon elmondták: legalább egy alkalommal kötelesek oltani a háziorvosok. A paksi háziorvosi praxisok januárban, kilenc körzetben, pénteken és a szombati napon oltanak. Kérésként hangzott el, hogy lehetőleg mindenki a saját háziorvosát keresse fel.

A házi orvosoknál pénteki napokon 14-18 óráig, szombaton 10 órától 18 óráig lehet jelentkezni. Az oltó orvosok elérhetősége és az oltási időpontok megtalálhatók az interneten is.

Szabó Péter polgármester kérte a lakosságot, hogy mindenki vegye fel az oltást, hiszen annak elmaradása súlyos veszélyekkel jár.

A gyógyászati központban első alkalommal január 6-án, csütörtökön kezdődik az oltás. A pénteki napokon és szombatonként a bőrgyógyászati rendelőben, akár előzetes regisztráció nélkül is felvető a vakcina. Az oltásokra előzetes időpontfoglaló internetes bejelentkezés is lehetséges, ezeket az időpontokat tartják majd.

A Paksi Gyógyászati Központ főigazgatójának további ismertetése szerint a 12 év feletti gyermekeket is oltják, a 12 év alattiakat a házi gyermekorvosi praxisokban látják el. A „problémás esetekkel” Szekszárdon foglalkoznak.  

A Paks-Press Hírügynökség kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a 12 év alatt Pakson oltott, kockázatmentes gyermekek esetében nem tapasztaltak szövődményeket.

– Csak az első három oltást adják be Pakson, negyediket nem – jegyezte meg a továbbiakban dr. Bodnár Imre. Hozzátette, aki négy-hat hónapja vette fel az utolsó oltást, vagy akik még nem oltakoztak, ők mindenképpen jelentkezzenek. Az oltási akciónapokon ötféle vakcina lesznek elérhető. Hozzátette, a védettség általában négy hónapra szól, azok, akik átestek a fertőzésen, azok esetében, önmagában, nem igazolható a védettség.

– Az a tapasztalat, hogy akik fertőzés után vettek fel oltást, nem találkoztak szövődménnyel – védettséget csak az oltás jelent – erősítette meg.

Képünk: – Települési oltási akciónapok Pakson

(PAKS-PRESS) Paks, 2022. január 4., kedd – A települési oltási akciónapokról szóló tudnivalókat ismerteti Szabó Péter polgármester (b.) és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ (PGYK) főigazgatója, a Városházán tartott közös sajtótájékoztatójukon, 2022. január 4-én.

PAKS-PRESS 2021. január 4., kedd 12:10. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap