(PAKS-PRESS) Paks, 2021. december 14., kedd – Még az idén várható a 2021-es pályázat hivatalos kiírása, azt követően, hogy a Miniszterelnökséggel decemberben megköti a szerződést a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány – közölte a Paks-Press Hírügynökséggel a kuratórium elnöke, kedden.

 Dr. Kovács Antal szavai szerint az atomerőmű alapítványának kuratóriuma szükségesnek ítélte még a szerződés aláírása előtt meghirdetni a pályázati lehetőségeket, hogy az önkormányzatok felkészültek legyenek. Megerősítette: a kuratórium feltételesen fogadta el és hirdette meg a negyvenkilenc települési önkormányzat számára azt a hét pályázati célt, amelynek a keretösszege 480 millió forint. Hozzátette, minden pályázó két lehetőséggel élhet, de az elnyerhető összeg függvénye az önerőnek. Ötmillió forintig nem szükséges az önerő biztosítása.    

Ismertette: az önkormányzatok pályázhatnak már elnyert, folyamatban lévő, de még be nem fejezett EU-s pályázatokhoz, minisztériumok, alapítványok által kiírt, vagy a Széchenyi 2020, valamint a 2021-2027-es időszak operatív programjainak pályázati kiírásainak keretében elnyert pályázatokhoz, önrész, vagy vissza nem igényelhető áfa biztosítására.

– A továbbiakban benyújtható még igény a gyalogos vagy kerékpáros közlekedés helyi infrastruktúrájának fejlesztésére, felújítására, a közvilágítás létesítésére, korszerűsítésére, szociális bérlakások felújítására, közösségi épületek létesítésére, elektromos közlekedési eszközök: gépjármű, töltőoszlop beszerzésére, vagy településfejlesztési tervekhez, vagy egyes helyi beruházások támogatására is – sorolta.  

Arról is tájékoztatott, hogy a beadási határidő január 28-a, és az érdeklődők további információkat találnak a www.jovonkenergiaja.hu oldalon. +++

Képünk: a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriumi ülése az Erzsébet Nagy Szállodában, 2021. december 14-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2021. december 14., kedd 16:05. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap