PAKS-PRESS – Településrendezési eszközök módosításáról, alapítványi támogatásokról, egy hétéve húzódó peres-vitás ügyről és kitüntetés adományozásáról is határozott Paks Önkormányzata – többek között ezekről a testületi döntésekről számolt be Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón, csütörtökön.

Az önkormányzat 2022. április 20-án megtartott ülésén 15 napirend volt terítéken, három napirend is foglalkozott a településrendezési eszközök módosításával – ismertette a polgármester. Szavai szerint a munkaközi tervdokumentációban övezeti átsorolások, napelemek telepítése, és egy síksori szervizút létesítése is szerepelt. Ez utóbbival kapcsolatban Szabó Péter megjegyezte, hogy további vizsgálat szükséges, miután a tervezet 22 ingatlant érint, ezen belül hét ingatlan elbontása is szükségessé válhat.

Ugyancsak tárgyalta a testület a paksi napelempark kapacitás bővítésének lehetőségét, itt telepítési tanulmányterv is készült. Alapítványok támogatásáról is döntöttek, ezek között a református egyház, a Gyermekemért alapítvány tételei szerepeltek és a koraszülöttek támogatását is jóváhagyták.

Előzetesen a már az önkormányzat gazdasági bizottsága is tárgyalta Telepaks több mint hét éve húzódó ügyét. A per, amelyet most másodfokú, jogerős bírósági döntés lezárt, azonban tovább húzódhat, mert az önkormányzatnál úgy látják, hogy van jogi lehetőség a folytatásra. Ezt Szabó Péter azzal erősítette meg, hogy „a jegyzőkönyvekben vannak olyan elemek, amelynek alapján igényt tarthatunk a kár megtérítésére” – fogalmazott.

Még a gazdasági bizottság április 14-én tartott ülésén előzetesen döntött arról, hogy a pervesztes Telepaks Médiacentrum NKft., a jogerős bírósági ítéletben megjelölt fizetési kötelezettség összegére tekintettel a törzstőke-emelés szükséges, mert a TelePaks a teljesítéskor csődközeli helyzetbe kerülne. A mérték meghaladja a 33 millió forintot, az önkormányzat biztosítja a forrást a fizetési kötelezettség teljesítésére. Mint az korábbról ismeretes, a Csapó Sándor nevéhez köthető IT Labor Kft. szerződött a TelePaks önkormányzati tulajdonú médiacéggel egy sajtóarchivum elkészítésére. Ugyancsak ismeretes, hogy Csapó Sándor a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. ügyvezető igazgatója, 2021. február 1-jei hatállyal távozott az önkormányzat alkalmazásából. Az IT Labor Kft. fővárosi székhelyű, paksi telephellyel bejelentett céget Csapó Sándor jegyzi.

A elhúzódó perben vita tárgya volt, hogy létezett-e egyátalán érvényes szerződés és ugyancsak áttekintésre vár, hogy most pernyertes IT Labor Kft. mit is adott az adófizetők pénzéből kifizetendő, tetemes összegért.  

A testület a továbbiakban döntött arról, hogy „Paks Város Sportjáért” kitüntetést adományoz Haraszti Zsolt számára. A Paksi FC ügyvezetője a Magyar Sport napján veheti át az elismerést.

Képünk: Szabó Péter polgármester és Ulbert Sándor az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke a bizottság ülésén tárgyal Telepaks Médiacentrum NKft., peres ügyéről, 2022. április 14-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2022. április 21., csütörtök 15:45. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap