PAKS-PRESS – Szabó Péter polgármester a szeptember 13-án tartott testületi ülésen hozott döntésekről, azok hátteréről számolt be hivatalában a helyi média képviselői előtt, pénteken. 

Felidézte, hogy az ülésen az ellenzéki, Deák Ferenc Egyesülethez tartozó Barnabás István képviselő egy interpellációban kifogásolta, hogy az önkormányzati vezetők a költségvetési megszorítások idején sem spórolnak a nagyértékű gépkocsikkal, akár olcsóbb járgányok is megtennék a Skodák helyett. Szabó Péter, aki a felvetést politikai támadásként élte meg, a testületi ülésen és a mostani tájékoztatón is elmondta, hogy az autók értéke köszönő viszonyban mincs a 80-100 millió forintos emlegetett összeggel. Mint mondta, a jelenlegi érték 30 millió forint és Leber Ferenc alpolgármester autója már több mint 300 ezer kilométert futott. Ugyancsak nehezményezte az a felvetést a nyilvánosság előtt, hogy az Atomtéren elromlott az öntőző rendszer, ami nyilván egy technikai jellegű gond – köszönte szépen és intézkedést ígért. Mint fogalmazott a polgármester, Barnabás Istvánnál újra beköszöntött a kampány időszak.

A települési eszközök módosításáról elmondta: a téglagyári területtel tervei vannak az önkormányzatnak, és abban bíznak, hogy a jelenlegi tulajdonossal sikerül megegyeznie az önkormányzatnak. A műemlékeket megőrzik.

Döntést hoztak a közvilágítás időtartamáról is, a takarékosság jegyében hozott rövidített időszakot befejezik, visszaállnak a régi üzemmódra. Ez utóbbi már a szürkülethez igazodik. Elhangzott az is, hogy folyamatban van a városi közvilágítás megújítása hat utcában és a piactéren is.

A pályázatokat befogadták az energiamegtakarítással járó háztartási beruházások ügyében, összességében ötven millió forint értékben.

Új tagokat válaszottak a Települési Értéktár Bizottságba, és megválaszották a DC Dunakom vezérigazgatói tisztségébe Apró-Kiss Esztert. A közgazdasági végzettségű szakember az építőiparban dolgozott korábban, ezt követően kinevezése előtt a Paks II. Zrt. beszerzési szakértője volt.

További személyi döntések sorába tartozott, hogy Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete fenntartói egyetértéssel járult hozzá Kövi-Ónodi Gyöngyi intézményvezető helyettesi kinevezéséhez. Ezt követően a Múzeum igazgatója a néprajzmuzeológust megbízza az intézményvezető helyettesi feladatok ellátásával.

Az ellenzéki Deák Ferenc Egyesülethez tartozó Nagy Balázst a város képviselőtestülete öt évre szóló időtartamra megválasztotta a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár igazgatójának. Szabó Péter polgármester azonban nem tart politikai visszaéléstől, annak ellenére, hogy ismert, a kulturális terek a politkai közélet közkedvelt otthonának számítanak.

A továbbiakban „PRO URBE” kitüntetéseket ítélt oda Paks képviselőtestülete, Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum nyugalmazott igazgatója és Bosnyák Zoltánné a Paksi Benedek Elek Óvoda intézményvezetője részesül a 2023. évben PRO URBE kitüntetésben (képünk.) Az elismeréseket az október 23.-i nemzeti ünnep alkalmából tartott megemlékezésen vehetik át. 

PAKS-PRESS – 2023. szeptember 15., péntek 14:15. ++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap