PAKS-PRESS – A városvezetés szándékaival megegyezően a Közlekedési Kft. továbbra is fenntartja a buszflotta, a vonalak, a járat és a várók bővítésének igényét – erről Szabó Péter polgármester beszélt egy csütörtöki tájékoztatón.

Mint az már korábbról ismeretes, korszerű buszváró peronok kivitelezése kezdődik a Paksi Közlekedési Kft. menetrendjében szereplő 16 megállóhelyen. Szabó Péter polgármester és Kvanduk Ernő az Anerbo Bau Kft. ügyvezetője erről 2024. április 5-én megállapodást írt alá. A megállók váró helyei újulnak meg mintegy 160 milliós költséggel, a munka augusztus 9. napjáig tart.  

Szabó Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy az elektromos buszok napi forgalomba állítása óta bővült a járatok és az útvonalak száma. Ennek okán ideiglenes buszvárókat alakítottak ki. Ezt  követte az döntés, hogy 

a váróhelyek végleges, korszerű formáját kialakítják.

Lakossági egyeztetéseket követően elkészültek a tervezéssel, a munka elkezdődhet. A polgármester szavai szerint mindenütt törekedtek arra, hogy a járdakapcsolatot biztosítsák, továbbá burkolt felületeket építsenek, legyenek hulladékgyűjtő edényzetek, ahol lehet a buszvárók fedett építéssel készüljenek el. – Három új buszmegálló is készül – jegyezte meg.

A Gesztenyés útról most már átszállás nélkül is el lehet jutni a PSE Sportpályáig – tette hozzá.  

Képünk: Gesztenyés út – Kandó Kálmán utca buszmegállója, amelyet korszerűsítenek, az itt elhaladó járat a PSE Sportpályáig átszállás nélkül is elviszi az utasokat.

PAKS-PRESS 2024. április 11., csütörtök 10:35. +++

 

.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap