PAKS-PRESS – A Fesztiválon az ország és Paks legjobb sillerborát keresik, a zsűri elnöke Nyitrainé Sárdy Diána, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szőlészeti –és Boráaszti Intézetének igazgatója lesz – tájékoztattak a szervezők pénteken.

Dr. Hanol János a Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesületének titkára, Somkert Zoltán a szervezet alelnöke és Márkus Zalán a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója (b.-j) közös tájékoztatót tartottak a Sárgödör téren, 2024. május 24-én. Elhangzott: 2024. június 7-én és 8-án rendezik meg a 15. Országos Sillerfesztivált Pakson, pénteken szakmai napot rendeznek, szombaton a közöséget látják vendégségben.

A Fesztiválon az ország és Paks legjobb sillerborát keresik, a zsűri elnöke Nyitrainé Sárdy Diána, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szőlészeti –és Borászati Intézetének igazgatója lesz. A nevezések letölthetők a paks.hu web oldalról, a minták a Sárgödör téren, Kovács Mihály pincéjében adhatók le, június 3-tól.

Szombaton, a közönség főzőversenyen vehet részt, délután három órakor hirdetik ki a siller verseny eredményeit, majd közönségkóstolást tartanak. A nap sztárvendége Oszvald Marika lesz, a szinpadra lépők között vannak Siller Nótakör, a Vetővirág Együttes, a Paksi Twirling Egyesület, a Csámpai Road Klub, a Medinai Tambura Zenekar, az estet retro disco zárja.

PAKS-PRESS 2024. május 24., péntek 13:05. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap