PAKS-PRESS – A paksi atomerőmű bővítésének elindítását sürgette Budapesten tartott évértékelő beszédében Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, frakcióvezetője.

Az eseményen Garbai László, a Magyar Energetikai Társaság tiszteletbeli elnöke arról beszélt, apokaliptikus jövőt ígér az emberiségnek „három szörnyű törekvés” találkozása. Ezek a fölgáz kivezetése, az atomenergia és más klasszikus források helyettesítése „zöld” forrásokkal és az üvegházhatás szerepének súlyos felnagyítása. Ami történik, az „egy támadás a világ ellen”, fogalmazott.

Mindenhol fel kell szólalni az őrület ellen, meg kell akadályozni egy újabb világháború kitörését, életveszélyes, hogy az első világháborút megelőző időkhöz hasonló, „vérgőzös, vért és háborút akaró hangulat van az európai politikusok között” – fogalmazott Toroczkai László. Arról is beszélt a mintegy háromszáz meghívott vendég előtt: meg kell változtatni az európaiak gondolkodását, mert ezen a kontinensen fog múlni, hogy lesz-e világháború, és feláldozzák-e a civilizációnkat. Kijelentette: „Ukrajnát már eladták” külföldi befektetőknek, akik annak a szűk pénzügyi elitnek az uralmát terjesztik ki a szomszédos országra, amelynek már sikerült szinte az egész világot gyarmati sorba taszítania. 

Hangsúlyozta: az országnak és pártjának is a megsemmisülés és aközött kell választania, hogy „olyan magaslatokra jut, amire ritkán volt példa a magyar történelemben”, igazi, csak a magyar érdekeket szolgáló nemzetgazdaság kialakítása révén.  (mti)

Képünk: Mi Hazánk Mozgalom évértékelő rendezvénye. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és frakcióvezetője beszédet mond a párt évértékelő rendezvényén Budapesten, a Hotel Barában 2023. január 28-án. MTI/Soós Lajos.

 PAKS-PRESS 2023. január 29., vasárnap 12:05. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap