PAKS-PRESS – Állami forrásokból, háromszintes, közel kétezer négyzetméter alapterületű, regionális judóközpont épül Pakson a Gesztenyés úti kosárlabdacsarnok mögötti területen, a tervek szerint 2023 októberében adják át.

A létesítmény két teljes méretű küzdőtérrel, kisméretű lelátóval, hat pihenőszobával készül el. A tervező Salamon Gábor. A munkálatokat megtekintette Süli János miniszter és dr. Kovács Antal, az Atomerőmű Sportegyesület elnöke.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Kovács Antal elmondta: büszkeség, hogy a létesítmény építése elindult és elkészül. Hangyási László, judó mesteredző szavai szerint több judóteremben folyt korábban a felkészülés, azonban ezeket már kinőtték. Az eddigi három helyszínt váltja majd az új regionális központ. Számos egyeztetés után kezdődhetett el a munka, jó terv készült, amelyet közösen egyeztettek. Minden évben Paks rendez több nagy versenyt, amelyhez remek helyszín lesz a ház. – A paksi judónak 160 sportolója van – mondta el.

Süli János miniszter azt emelte ki a tájékoztatón, hogy régi vágya teljesül a sportág kedvelőinek. Mint mondta, jó eredményeket remélhetünk, ehhez minden háttér biztosított lesz.    

Képünk: az építkezés helyszínén. (Paks-Press Fotó Kiss G. Péter.)

PAKS-PRESS 2022. március 22., kedd, 18:11. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap