PAKS-PRESS – Elkészült az Újtemplom utca alsó szakaszának járdafelújítása és az okos zebra kialakítása, erről Szabó Péter polgármester és Leber Ferenc alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője számolt be a helyszínen tartott tájékoztatón, pénteken.

Szabó Péter elmondta: a járdafelújításon kívül kiemelt jelentőséggel bír ezen a forgalmas helyen a közlekedésbiztonságot szolgáló okos zebra. – Az utak és a járdák megújítása folyamatos, a költségvetésben, ebben az évben ezekre a célokra mintegy 100 millió forintot különítettek el. Az elmúlt öt évben a körzetben Ady és Újtemplom, a Kodály utcai fejlesztések valósultak meg, továbbá a Vadász utca felújítása is napirenden van – jegyezte meg.

Leber Ferenc szavai szerint a járdafelújítás, a buszmegálló és az okos zebra megújítása, megvalósítása része a Makovecz – Szentlélek templom körüli terület rekonstrukciójának, különös tekintettel a hely idegenforgalmi jelentőségére is. Hozzátette, törekednek arra, hogy a városi buszmegállók keményburkolatúak legyenek, ezek közbeszerzései eljárásai folyamatban vannak.  

A további tervekről szólva elmondta, bízik abban, hogy a Kölesdi út és az elkerülő út találkozásánál a körforgalom a közeljövőben megvalósulhat. Egyéni képviselői, éves keretének felhasználásáról szólva kifejtette: a lakossági bejelentésekre adhat majd pozitív válaszokat.

Képünk: – Leber Ferenc alpolgármester és Szabó Péter polgármester (b.-j) és a körzet önkormányzati képviselője a helyszínen tartott tájékoztatón, 2024. február 16-án. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2024. február 16., péntek 10:25. +++ 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap