PAKS-PRESS – Visszatérő kiállító a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) állásbörzéjén a Paks II. Zrt., idén ismét nagy volt az érdeklődés a cég standjánál. Az aktuális állásajánlatokról, szakmai gyakorlati lehetőségekről alapvetően a társaság karrierportálján lehet tájékozódni, ám a következő hetekben több egyetemi állásbörzén személyesen is informálódhatnak az érdeklődők.

Ezúttal is több mint 150 kiállító, több száz állás és szakmai gyakorlati lehetőség várta a hallgatókat, pályakezdőket és tapasztalt munkavállalókat a Műegyetemi Állásbörzén. Immár állandó kiállítónak számít a Paks II. Zrt., amelynek standjánál a két nap alatt több százan fordultak meg érdeklődve a hazai energiaipar legnagyobb beruházása iránt.

– A Műegyetem állásbörzéje mindig nagyon jól szervezett, rengeteg helyről vannak itt cégek, tehát ideális hely annak, aki állást keres. Ami pedig a Paks II. standját illeti, kellemes beszélgetés során ismertették velem a projekt lényegét, és hogy alapvetően milyen munkára keresnek embereket ennél a cégnél – fogalmazott Győry Ádám, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának mérnök-informatikus hallgatója. Ádám, bár még elsőéves, már most feltérképezi a lehetőségeit, számára az emberi tényező a legfontosabb, s olyan céget keres, ahol kellemes munkakörnyezetben végezheti majd szakmai gyakorlatát, később pedig munkáját.

– Ez a hazai energiaipar nagyberuházása, önmagában már az a tény érdekes, hogy atomerőmű épül Magyarországon – reagált a kérdésre, hogy miért kereste fel a Paks II. standját.

Kocsi Gergely elsőéves villamosmérnök-hallgató ugyanitt, őt kifejezetten az atomenergia vonzza. A munkakeresésnél a szakmai szempontok mellett a jövedelmet tartja fontosnak, illetve azt, hogy mennyit kell ingázni, de a csapatszellem és a segítőkészség is kiemelt tényező.

Benedek Áron, a Paks II. Zrt. humán erőforrás igazgatója szerint a fiatalok jellemzően előre gondolkodnak, igyekeznek a lehető legjobb irányba orientálódni a mesterképzésnél, s olyan szakterületet választani, amiről úgy gondolják, hogy jövedelmező és hosszú távú perspektívát nyújt.

– A Paks II. ilyen. Unikális, változatos, hosszú távú, akár életre szóló karrierlehetőség várja nálunk a pályakezdőket ugyanúgy, mint a komoly munkatapasztalattal rendelkezőket – mutatott rá Benedek Áron. – A Paks II. szakembergárdájához csatlakozók izgalmas feladatban vehetnek részt és nemzetközi színtéren is hasznosítható tudásra tehetnek szert – hangsúlyozta a humán erőforrás igazgató. Érdekességként említette, hogy a szakembergárda most a létesítésen dolgozik, később viszont az üzemeltetés lesz a feladat, ezért a szervezet folyton változik, egyes szakterületekhez akár már az alakulás pillanatában lehet csatlakozni.

A Paks II. Zrt. aktuális álláslehetőségeiről a társaság karrierportálján, illetve az ősz folyamán több intézmény – például az Óbudai és a Debreceni Egyetem – állásbörzéin lehet tájékozódni. Fotó: Paks II. Zrt. (x)

Share via
Copy link
Powered by Social Snap