PAKS-PRESS – Környezetünkre Figyelő (KÖFI) alkotók kerámiaműhelyéből az Ürgemezei Szabadidő Park öt fájára huszonhárom fagyálló, mázas kerámia figurát szereltek fel, „életrekeltésük”, mesés történetek, játékok, feladatok, kihívások megfogalmazásával, ezek közzétételével, programok szervezésével történik majd – közölték az alapító tagok, Ignits Miklósné Éva, Héjjáné Eszenyi Gabriella, Bodajki Boglárka. A Varázs Liget programot viselő kezdeményezés a három paksi lakos közös gondolkodásának, munkájának az eredménye.

Meggyőződésük szerint még időben lépni kell a mobiltelefon vagy más digitális eszköz túlzott használata ellen és minden lehetőséget ki kell használni a felnövekvő nemzedék körében egyre inkább elhatalmasodó, függőséget okozható elektronikai készülékek használatának visszaszorítására. Kidolgoztak egy induló programot, melyet a jövőben fokozatosan lehet bővíteni – mondták el. A mobil használat káros hatásairól tájékoztatásokat és figyelem felhívásokat tesznek közzé, amelyek nem a tiltásról szólnak, hanem – a szakemberek különböző ajánlásai alapján – segítő szándékúak.

Missziójuk tehát a fiatal nemzedék mobil függőségének a visszaszorítása és a környezetünkért és egészségünkért való felelős gondolkodás ösztönzése a mindennapokban.

A természetbe szólító Varázs Liget program indulásánál a „főszereplő” kerámia figurák az egyes fáknál nevet is kaptak. Ilyenek a Rejtélyek fája, ahol a kerámia figurák nevei: Jenci, Bölcsbali, Majdpillék, Kispulyák. További fák az Álmok, a Mesék, Szeretet és Béke fái, ahol további figurák várják a fiatalokat.  

Képeink: Varázsliget, a Szeretet fája, gyerekek az Ürgemezőn, a fa megjelőlését mutató tábla és Rézi, az egyik kerámia mesefigura a Szeretet fáján. 

PAKS-PRESS 2023. augusztus 29., kedd 17:20. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap