Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején. 

Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon

ÉLETKÉPES. Harmat Gabriella zenés darab-jának bemutatója a Csengey színpadán.  
Labdarúgó NB I – A Paks döntetlent játszott a Debrecennel

Labdarúgó NB I – A Paks döntetlent játszott a Debrecennel

PAKS-PRESS – A listavezető Paks 1-1-es döntetlent játszott a vendég Debrecennel vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában. OTP Bank Liga, 24. forduló: Paksi FC-Debreceni VSC 1-1 (0-1) Gólszerzők: Papp (85.), illetve Dzsudzsák (3.)  Jobban kezdett a hajdúsági...

bővebben
Paks II. Atomerőmű Zrt: Grandiózus projekt, ezt látni kell!

Paks II. Atomerőmű Zrt: Grandiózus projekt, ezt látni kell!

PAKS-PRESS - Előbb dr. Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár és dr. Horváth Kálmán főispán, majd Lantos Csaba energiaügyi miniszter járt a Paks II. építési területén. A döntéshozók azt is szemügyre vehették, hogyan zajlik a talajszilárdítás és hogyan készülnek a 30...

bővebben
Nemzeti Versenysport Szövetség: Kiszli Vanda elismerése

Nemzeti Versenysport Szövetség: Kiszli Vanda elismerése

PAKS-PRESS - Kimagasló tavalyi teljesítménye elismeréseképpen 37 sportág 64 versenyzőjét, köztük Kiszli Vanda világbajnok maratoni kajakost, az Atomerőmű Sportegyesület versenyzőjét díjazta hagyományos évértékelő gáláján a nem olimpiai sportágak ernyőszervezete, a...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Korvin Óra – Ékszer, Paks 

Egy csésze kávé

Tárnok Maja dietetikussal

– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?

– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.

Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.) 

 opciót nyújt. Maja. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap