Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején. 

Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon

ÉLETKÉPES. Harmat Gabriella zenés darab-jának bemutatója a Csengey színpadán.  
Napelemesek éves szaldóelszámolásának visszaállítását kérik

Napelemesek éves szaldóelszámolásának visszaállítását kérik

PAKS-PRESS – Kocsis Máté a napelemesek éves szaldóelszámolásának visszaállítását kéri a kormánytól, az Energiaügyi Minisztérium vizsgálja a Fidesz frakció kérését.  A Fidesz frakcióvezetője arra kéri Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy a brüsszeli döntést...

bővebben
Soltész Miklós: egyház, oktatás, fontos a közösségre nevelés

Soltész Miklós: egyház, oktatás, fontos a közösségre nevelés

PAKS-PRESS - Amikor kereszténységre neveljük a gyermekeket, fontos, hogy közösségre neveljük őket - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Pakson, a Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium új...

bővebben
Országos tanévnyitó – a tanárok kezében van a magyar jövő

Országos tanévnyitó – a tanárok kezében van a magyar jövő

PAKS-PRESS - A tanárok kezében van a magyar jövő, övék a legfontosabb munka, a tudás átadása - mondta a kulturális és innovációs miniszter pénteken az országos szakképzési tanévnyitón, Szekszárdon. Csák János a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás...

bővebben

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

MVM Paks Alkoto Energia

Korvin Óra – Ékszer, Paks 

Egy csésze kávé

Tárnok Maja dietetikussal

– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?

– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.

Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.) 

 opciót nyújt. Maja. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap