Информационное агентство – PAKS
Paks-Press News Agency
Paks-Press Hírügynökség
PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején.
Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon
Napelemesek éves szaldóelszámolásának visszaállítását kérik
PAKS-PRESS – Kocsis Máté a napelemesek éves szaldóelszámolásának visszaállítását kéri a kormánytól, az Energiaügyi Minisztérium vizsgálja a Fidesz frakció kérését. A Fidesz frakcióvezetője arra kéri Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy a brüsszeli döntést...
Szijjártó Péter: újabb fontos pillanatához érkezett a paksi bővítés
PAKS-PRESS – Újabb fontos pillanatához érkezett a paksi bővítés azzal, hogy elkezdődött a leendő hatos blokk alatti talaj kitermelése is, amely az első lépése az építés előkészítési munkálatainak - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és...
Középiskolások sportversenye: labdarúgás, darts, kötélhúzás és teke
PAKS-PRESS - A középiskolások sportversenyét a labdarúgás, a darts, a kötélhúzás és a teke sportágakban a Paksi I. István Szakképző Iskola, az Energetikai Technikum a Balogh Antal Katolikus Gimnázium, valamint a Vak Bottyán Gimnázium hétfős csapatai részvételével...
Soltész Miklós: egyház, oktatás, fontos a közösségre nevelés
PAKS-PRESS - Amikor kereszténységre neveljük a gyermekeket, fontos, hogy közösségre neveljük őket - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Pakson, a Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium új...
Országos tanévnyitó – a tanárok kezében van a magyar jövő
PAKS-PRESS - A tanárok kezében van a magyar jövő, övék a legfontosabb munka, a tudás átadása - mondta a kulturális és innovációs miniszter pénteken az országos szakképzési tanévnyitón, Szekszárdon. Csák János a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás...
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.
Korvin Óra – Ékszer, Paks
Egy csésze kávé
Tárnok Maja dietetikussal
– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?
– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.
Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.
A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.)
opciót nyújt. Maja. +++