Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

Tavaszköszöntő – szalonnasütés a második márciusi hétvégén, tábortűznél a Cseresznyéskerti Erdei Iskola udvarán. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

Levelező, duális villamosmérnök képzés indul Pakson  

Levelező, duális villamosmérnök képzés indul Pakson  

PAKS-PRESS - A pécsi tudományegyetem (PTE) kihelyezett villamosmérnöki képzése indul el Pakson - ezt Dr. Kovács Antal az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója jelentette be a felsőoktatási intézmény vezetőivel tartott közös sajtótájékoztatóján, az...

bővebben
A paksi polgármester kemény két órája a helyi vállakozókkal

A paksi polgármester kemény két órája a helyi vállakozókkal

PAKS-PRESS – „Felelőtlenül nem ígérgetek” - mondta Heringes Anita polgármester a hivatalban tartott megbeszélésen, hétfőn. A vállalkozók és az önkormányzat vezetői közötti, hétfő délutáni, közel kétórás egyeztető tárgyalás után azzal álltak fel az asztaltól, hogy...

bővebben
Képviselők: kiírják az első nagyobb közbeszerzést a városban

Képviselők: kiírják az első nagyobb közbeszerzést a városban

PAKS-PRESS - A város képviselői viszonylag gyorsan eldönthető kérdésekben hoztak határozatokat az év első ülésén, szerdán, ezt erősíti, hogy nézetkülönbség nélkül, teljes egységben szavazott a többséget alkotó Deák Egyesület és a kisebbségi Fidesz-KDNP frakció. A...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Egy csésze kávé

TÁRNOK MAJA dietetetikussal  

Ehető virágok: Szín, íz és tápanyag egyben.

Az ehető virágok nemcsak látványosak, hanem táplálkozási szempontból is izgalmas kiegészítői lehetnek az étrendnek.

Számos virágfajta – például az ibolya, a körömvirág, a rózsa- vagy a búzavirág – gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban és C-vita-minban, amelyek hozzájárulhatnak a szervezet védekezőképességének erősítéséhez.

Egyes virágok, mint a levendula vagy a kamilla, nyugtató és emésztést segítő hatásúak, míg például a sarkantyúka enyhe antibakteriális tulajdonságokkal bír.

Az ehető virágokat salátákhoz, desszertekhez, italokhoz vagy akár főételekhez is felhasz-nálhatjuk, de fontos, hogy mindig megbízható forrásból szerezzük be őket.

A dísznövényként árusított vagy vegyszerrel kezelt virágok fogyasztásra nem alkalmasak! Ha szeretnénk egy kis különlegességet vinni az étrendünkbe, érdemes kísérletezni ezekkel a természetes, tápanyagokban gazdag díszítőele-mekkel. (Maja.) +++

PAKS-PRESS 

HÍREK INFORMÁCIÓK, 24 ÓRÁBAN

Share via
Copy link
Powered by Social Snap