Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

Tavaszköszöntő – szalonnasütés a második márciusi hétvégén, tábortűznél a Cseresznyéskerti Erdei Iskola udvarán. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

MVM Paks Alkoto Energia

Egy csésze kávé

TÁRNOK MAJA dietetetikussal  

Ehető virágok: Szín, íz és tápanyag egyben.

Az ehető virágok nemcsak látványosak, hanem táplálkozási szempontból is izgalmas kiegészítői lehetnek az étrendnek.

Számos virágfajta – például az ibolya, a körömvirág, a rózsa- vagy a búzavirág – gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban és C-vita-minban, amelyek hozzájárulhatnak a szervezet védekezőképességének erősítéséhez.

Egyes virágok, mint a levendula vagy a kamilla, nyugtató és emésztést segítő hatásúak, míg például a sarkantyúka enyhe antibakteriális tulajdonságokkal bír.

Az ehető virágokat salátákhoz, desszertekhez, italokhoz vagy akár főételekhez is felhasz-nálhatjuk, de fontos, hogy mindig megbízható forrásból szerezzük be őket.

A dísznövényként árusított vagy vegyszerrel kezelt virágok fogyasztásra nem alkalmasak! Ha szeretnénk egy kis különlegességet vinni az étrendünkbe, érdemes kísérletezni ezekkel a természetes, tápanyagokban gazdag díszítőele-mekkel. (Maja.) +++

PAKS-PRESS 

HÍREK INFORMÁCIÓK, 24 ÓRÁBAN

Share via
Copy link
Powered by Social Snap