Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

„LEJÖTT HOZZÁTOK” – Paks, 2024. Karácsony.  

        Békés, áldott ünnepeket!

A negyedik gyertya. A szeretet gyertyáját gyújtja meg a város adventi koszorúján He-ringes Anita, Paks polgármestere a Csengey Dénes Kulturális Központ aulájában.

Családok közös karácsonya Kömlődön – gyer-mekek csodálják a Faluház karácsonyfáját.

Előrehaladás a tárgyalóasztalnál és a gyártó üzemekben

Előrehaladás a tárgyalóasztalnál és a gyártó üzemekben

PAKS-PRESS - Gőzerővel halad a munka az új atomerőmű építési területén. Az elmúlt hetekben fontos előrelépések történtek a hosszú gyártási idejű berendezéseket gyártó üzemekben és a tárgyalóasztaloknál is. Az új atomerőmű telephelye olyan, mint a hangyaboly,...

bővebben
Labdarúgó NB I – Megszerezte első győzelmét a Paks

Labdarúgó NB I – Megszerezte első győzelmét a Paks

PAKS-PRESS - Az előző szezonban ezüstérmes, kupagyőztes Paks a második fordulóban első sikerét aratta a labdarúgó OTP Bank Ligában: a vasárnapi játéknapon a hajrában szerzett góllal 2-1-re nyert a vendég Újpest ellen. A hazaiak így négy ponttal állnak, míg a fővárosi...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Egy csésze kávé,  

Tárnok Maja dietetikussal

A karácsonyi menü – A tökéletes karácsonyi menü összeállításánál fontos, hogy az ünnepi hangulat és az egészségtudatosság kéz – a kézben járjon.

Kezdjük a napot egy könnyű, fehérjedús reg-gelivel, például tojással és friss zöldségekkel, hogy stabil vércukorszinttel induljunk neki az ünnepi lakomáknak.

Az ebéd lehet a fő étkezés, ahol a hagyo-mányos fogások, mint a halászlé vagy a kacsa, egészségesen is elkészíthetők – kevés zsiradékkal, sok zöldséggel. A köretek közé érdemes beiktatni párolt vagy sült zöld-ségeket a nehéz burgonyás vagy rizses fogá-sok helyett.

A desszertnél válasszunk kisebb adagokat, és részesítsük előnyben a gyümölcsalapú édes-ségeket, mint például flódni, almás pite, vagy meggyes rétes.

A vacsora legyen könnyű és mértékletes, pél-dául egy saláta magvakkal és sovány hússal vagy hallal.

Fontos, hogy a bőséges lakomák között tartsunk szünetet, fogyaszzunk elegendő vi-zet, és ne feledkezzünk meg a sétáról vagy egy kis mozgásról, hogy frissek és ener-gikusak maradjunk az ünnepek alatt is.  

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap