Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején. 

Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon

ÉLETKÉPES. Harmat Gabriella zenés darab-jának bemutatója a Csengey színpadán.  
Labdarúgó NB I – Paks: Hahn János szalagszakadást szenvedett

Labdarúgó NB I – Paks: Hahn János szalagszakadást szenvedett

PAKS-PRESS – A paksi Hahn János súlyos térdsérülést szenvedett csütörtökön az AEK Larnaca ellen a Konferencia-liga selejtezőjében.  "Az érkező labda felé mozogtam, a jobb lábammal kitámasztottam, amit aztán a kapus Alomerovic elsodort. Rögtön éreztem, nagy a baj, nem...

bővebben
Kl-selejtező – Háromgólos előnnyel utazhat Ciprusra a Paks

Kl-selejtező – Háromgólos előnnyel utazhat Ciprusra a Paks

PAKS-PRESS - A Paks háromgólos győzelmet aratott ciprusi vendége, az AEK Larnaca felett csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén. A magyar kupagyőztes az első félidőben Haraszti Zsolt kiszorított helyzetből váratlanul...

bővebben
A ciprusi AEK Larnaca ellen javíthat a Paks a nemzetközi porondon

A ciprusi AEK Larnaca ellen javíthat a Paks a nemzetközi porondon

PAKS-PRESS – Az Európa-liga selejtezőjében történt fiaskó után a Paks labdarúgócsapata a Konferencia-ligába átkerülve a Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató ciprusi AEK Larnaca ellen javíthat a nemzetközi porondon. - A nemzetközi szereplést most kezdjük igazán, mert a...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Korvin Óra – Ékszer, Paks 

Egy csésze kávé

Tárnok Maja dietetikussal

– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?

– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.

Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.) 

 opciót nyújt. Maja. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap