Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején. 

Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon

ÉLETKÉPES. Harmat Gabriella zenés darab-jának bemutatója a Csengey színpadán.  
Paks II.: Egy-két héten belül megérkezhet zónaolvadék-csapda  

Paks II.: Egy-két héten belül megérkezhet zónaolvadék-csapda  

PAKS-PRESS - Isztambulban találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával. A tárgyaláson részt vett Jákli Gergely elnök-vezérigazgató és Griljov Róbert ügyvezető igazgató is. Kifejezetten nagy lendülettel...

bővebben
Képviselőtestület: a klimagépek sem csökkentették a meleget

Képviselőtestület: a klimagépek sem csökkentették a meleget

PAKS-PRESS – Nyolc napirendből kettőt azonnal levett a polgármester a paksi képviselőtestület elé terjesztett napirendek közül, ezek előtt pedig Leber Ferenc alpolgármester intézett kérdést Szabó Péterhez. A DC Dunakom egyelőre lebeg az előre vetíthető vezető...

bővebben
Harminchetedik Junior Atom Kupa Nemzetközi Judoverseny  

Harminchetedik Junior Atom Kupa Nemzetközi Judoverseny  

PAKS-PRESS - Az Atomkupát a junior korcsoportban több évtizede minden évben megrendezzük, az egyik legkedveltebb judósverseny Európában, az idén szép számmal jöttek az amerikai kontinensől is - mondta dr. Kovács Antal az MVM Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója, a...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Korvin Óra – Ékszer, Paks 

Egy csésze kávé

Tárnok Maja dietetikussal

– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?

– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.

Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.) 

 opciót nyújt. Maja. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap