Информационное агентство – PAKS 

Paks-Press News Agency

Paks-Press Hírügynökség

PAKS-PRESS – Újboráldás a Sárgödörtéren. Paksi borászok ünnepe, Márton nap idején. 

Középiskolák kínálata a „Jövőd záloga” kiállításon

ÉLETKÉPES. Harmat Gabriella zenés darab-jának bemutatója a Csengey színpadán.  
Heringes Anita: mindenképp szüksége van Paksnak a Paks 2-re

Heringes Anita: mindenképp szüksége van Paksnak a Paks 2-re

PAKS-PRESS - Pakson Heringes Anita, 26 évnyi jobboldali vezetés után szerezte meg a polgármesteri címet. Nem lesz könnyű öt éve, az egész város felbolydult a helyzettől - írja honlapján a Spirit FM rádió. A Spirit FM „Több-Kevesebb” című műsorában elmondta, hogy...

bővebben
Heringes Anita lesz  a következő öt évben Paks polgármestere

Heringes Anita lesz a következő öt évben Paks polgármestere

PAKS-PRESS – Heringes Anita, a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) jelöltje nyerte a polgármesterválasztást Pakson. A képviselő-jelöltekkel együtt tartott rövid nyilatkozatában gratulált a városnak. Azt mondta: a város … „ hitt a demokráciában és hitt abban, hogy ebben...

bővebben
MVM Paks Alkoto Energia

Korvin Óra – Ékszer, Paks 

Egy csésze kávé

Tárnok Maja dietetikussal

– Mennyi burgonyát és milyen formában fogyasszuk?

– A burgonya az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon, és nem véletlenül: rendkívül sokoldalú, finom, és tele van érté-kes tápanyagokkal. A burgonya kiváló forrása a C-vitaminnak, a B-vitaminoknak, a kálium-nak és a rostoknak. Ezek az összetevők hozzájárulnak az immunrendszer erősítésé-hez, az idegrendszer működéséhez és az emésztés támogatásához. A káliumtartalma különösen fontos a vérnyomás szabályo-zásában, míg a héjában található rostok az emésztést segítik, és a jóllakottságérzetet fo-kozzák.

Azonban a burgonya nem mindig egészséges választás, és ez leginkább az elkészítési módon múlik. A sült krumpli, amely olajban bővelkedik, vagy a feldolgozott burgonya-termékek (pl. chipsek) nagy mennyiségű zsírt, sót és kalóriát tartalmaznak, amelyek hoz-zájárulhatnak a súlygyarapodáshoz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A burgonya leginkább főtt, héjában sült vagy párolt formában ajánlott, így megőrizhető a tápanyagok nagy része, miközben alacso-nyabb kalóriabevitelt biztosít. Bár a burgonya része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, fontos a mértékletesség. Ha helyesen ké-szítjük el, a burgonya valódi szövetséges lehet az egészséges táplálkozásban, miközben ízle-tes és könnyen elérhető opciót nyújt. (Maja.) 

 opciót nyújt. Maja. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap